У Кропивницькому стартувала підготовка до “АгроЕкспо-2017”

П'ятниця, 14 липня 2017 18:55

Сьогодні, 14 липня, у міській раді Кропивницького відбулось перше засідання робочої групи з питань підготовки та проведення Міжнародної агропромислової виставки “АгроЕкспо-2017” під головуванням заступника міського голови Олександра Грабена.

Цього року виставка сільськогосподарської техніки проходитиме з 20 по 23 вересня. Рішення продовжити виставку ще на один день було прийняте організаторами через велику зацікавленість у цьому заході в аграріїв.

- Враховуючи, що Кропивницький – це місто сільськогосподарського машинобудування, важко переоцінити те позитивне значення, яке має виставка для нашого регіону, - наголосив Олександр Грабенко. - Наразі передбачається збільшення виставкових площ на 25%-30%, тобто з минулорічних 82 000 м2 до 100 000 м2.

Як зазначив голова робочої групи, минулорічну виставку-продаж відвідало багато гостей, у тому числі і з інших держав. Враховуючи, що цього року очікується ще більший наплив відвідувачів з інших регіонів, на офіційному сайті міської ради Кропивницького надалі буде оприлюднено інформацію стосовно оренди житла та співпраці організаторів заходу з ріелторами. Слід зазначити, що минулого року під час проведення виставки кропивничани заробили півмільйона гривень, здаючи житло в оренду. Крім того, в деяких гуртожитках навчальних закладів буде проведено поточні ремонти, з перспективою подальшого розміщення в них гостей виставки. Також Олександр Грабенко дав доручення направити офіційні листи у всі готелі міста, щоб адміністрація належним чином підготувалась до прийому гостей.

Під час наради директор ТОВ “Украгроекспо” Ігор Глібко повідомив, що на цьогорічній виставці, крім продажу вітчизняних та закордонних зразків сільськогосподарської техніки, частина виставкової площі буде надана непрофільним підприємствам безкоштовно, аби вони також мали змогу представити широкому загалу свою продукцію.

Як і минулого року на час проведення виставки буде продовжено маршрут № 113. Також від зупинки "Автостанція №2" будуть здійснюватися безкоштовні перевезення до виставкових площ по вулиці Мурманській.

Проведення наступного засідання робочої групи з питань підготовки та проведення Міжнародної агропромислової виставки “АгроЕкспо-2017” заплановано на першу декаду наступного місяця.

Усі новини