У Кропивницькому стартувала VII Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO»

Середа, 25 вересня 2019 15:41

Найбільша агропромислова виставка України «AGROEXPO» всьоме стартувала у Кропивницькому.Участь в урочистостях з нагоди початку роботи знакової для обласного центру виставки взяв секретар міської ради Андрій Табалов. Офіційну частину «AGROEXPO» відкривали святково у критому пaвільйоні вистaвкової площі.

Високоповажні гості привітали учасників виставки, а по завершенні офіційної частини - оглянули новинки сільськогосподарської техніки, яку привезли до Кропивницького виробники зі всього світу.

Цьогоріч на AGROEXPO новинки агротехніки світових та вітчизняних брендів можна не тільки побачити на статичних експозиціях, а й безпосередньо перевірити в роботі на полі. Кожного дня на спеціалізованому полігоні працює техніка, яка демонструє весь технологічний процес: від обробки грунту та висіву насіння до збирання врожаю. Загальна площа полігону для демонстраційних показів складає 60 000 кв.м.

В рамках Міжнародної агропромислової виставки "AGROEXPO-2019" відбудеться смачне кулінарне свято - "Фестиваль вуличної їжі: кухні народів світу", під час якого гості заходу зможуть насолодитися смачними стравами і чудовим сервісом. Найкращі ресторани та кафетерії Кропивницького частують відвідувачів найвідомішими стравами білоруської, ізраїльської, іспанської, вірменської, узбецької, угорської, чеської, англійської та української кухонь.

Вже кілька років поспіль на виставці «AGROEXPO» працює спеціальна експозиція тваринництва та птахівництва.У двох спеціалізованих павільйонах представлені племінні тварини та птиця: велика рогата худоба, коні, вівці, кози, кролі, кури та багато іншої живності.

У перший день відкриття «AGROEXPO» розпочав свою роботу і вже улюблений гостями агропромислової виставки «Покровський ярмарок». Честь його відкривати випала секретарю міської ради Андрію Табалову.

- У нашого міста є багато славних і гарних традицій, які об'єднують громаду, які додають Кропивницькому, місту в центрі України, позитивного іміджу і сприяють його розвитку. Серед таких — виставка “Агроекспо” і, безумовно, “Покровський ярмарок”, – відзначив у своєму вітальному слові Андрій Табалов. – Ярмаркувати українці  люблять, тому товаровиробники по-особливому готуються до цього масштабного, яскравого дійства. Ярмарок — це добра нагода і продати, і придбати, і відпочити. Від імені міського голови,  депутатського корпусу, виконавчого комітету я щиро вдячний усім, хто приїхав на ярмарок у Кропивницький. Успішної вам торгівлі! Подешевше купити! Вдало продати! Гарно відпочити!

"Покровський ярмарок" - культурно-розважальний захід в рамках Міжнародної агропромислової виставки AGROEXPO. Щорічно у ярмарку беруть участь понад 500 учасників. Кожен знайде тут щось для себе: виступи народних колективів, найкращі продукти від фермерських господарств за ціною виробника, сувеніри та вироби майстрів з усіх куточків України, майстер-класи, розваги для дітей та дорослих. Символом цьогорічного ярмарку став Мартин Боруля — головний герой одноіменної комедії українського драматурга Івана Карпенка-Карого.

Усі новини