У Кропивницькому стартував художній конкурс «Молодіжна палітра - 2023»

Середа, 1 лютого 2023 15:47

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна за підтримки управління культури і туризму Кропивницької міської ради оголошує з 01 лютого щорічний художній конкурс імені Леоніда Бондаря «Молодіжна палітра».

Тема конкурсу: «Ті, кого ми любимо: Герої сучасної України». Відбудеться він з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей і буде присвячений 85-річчю від дня народження заслуженого працівника культури України Леоніда Бондаря.

Програма заходу включає в себе наступні види образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура і декоративне мистецтво.

З положенням про конкурс можна ознайомитися на сайті музею: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/pub86p.html

Твори для участі подаються разом з анкетою-заявкою до оргкомітету конкурсу з 01 до 30 квітня в електронному вигляді за адресами: osmerkinmuseum@krmr.gov.ua та osmerkinmuseum@yahoo.com

Оцінюватиме твори конкурсантів компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців. А в Міжнародний день захисту дітей, 01 червня, на вебсайті художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна у відповідному розділі буде представлена віртуальна виставка творів переможців конкурсу та їхні дипломи, подяки, інші відзнаки.

Конкурс започаткований у 2016 році. Його співорганізатором є Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України. З кожним роком захід набуває все більшої популярності, адже номінації охоплюють категорії творчої молоді віком від 7 до 22 років різного ступеню мистецької підготовки – від вихованців шкільних гуртків і приватних артстудій до учнів художніх шкіл та студентів вищих навчальних закладів.

Присвячується він художнику і педагогу, члену Національної спілки художників, лауреату обласної премії в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «Національна традиція» Леоніду Бондарю (1938-2013).

Усі новини