У Кропивницькому стартував міський фестиваль дитячої творчості

П'ятниця, 11 травня 2018 15:35

Сьогодні, 11 травня, вже третій рік поспіль завдяки міському фестивалю дитячої творчості Кропивницький перетворюється на місто художників. Ініціатором його проведення традиційно виступила галерея “Єлисаветград” спільно з відділом культури і туризму, управлінням освіти, відділом сім'ї та молоді та управлінням економіки міської ради.

Цього дня на майданчику перед обласним краєзнавчим музеєм по вулиці Архітектора Паученка юні художники малювали олівцями, акварелями і олією, на папері і полотні, і на власному тілі. У фестивалі взяли участь діти не лише з обласного центру, на захід завітали гості з Київа, Миколаїва та Дніпра. А власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов висловив сподівання, що у майбутньому фестиваль доросте до міжнародного рівня. Подивитись на роботи талановитих дітей завітав на фестиваль міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Під час фестивалю заплановані майстер-класи з боді-арту, ігротека, шоу ростових ляльок, виготовлення виробів з полімерної глини, виробів з паперу, уроки живопису від учнів дитячої художньої школи О. Осмьоркіна. На завершення свята відбудеться шоу мильних бульбашок.

Також у рамках фестивалю відбувся святковий концерт за участі творчих колективів шкіл міста, присячений Дню матері. А вихованці дитячо-юнацьких клубів відділу сім’ї та молоді вітали зі святом усіх присутніх кропивничанок, даруючи власноруч виготовлені листівки - «Від всієї душі», з написаними привітаннями та прикрасами.

Усі новини