У Кропивницькому стартував міжнародний хакатон Global Game Jam

П'ятниця, 20 січня 2017 18:10

Сьогодні, 20 січня, у Кропивницькому  Льотна академія Національного авіаційного гостинно приймала команди українських  ІТ-шників для участі у міжнародному хакатоні Global Game Jam.

У 2016 році хакатон зібрав 37000 учасників зу сього світу, які створили 6866 ігор. Тоді ж і Україна долучилась до цієї світової події. Вперше у стінах Кіровоградської льотної академії НАУ зібрались 78 представників Києва, Харкова, Кіровограда, Вінниці, Одеси, Запоріжжя та інших міст, які створили 14 проектів.

Як і минулого року, цьогоріч єдиним місцем проведення хакатону в Україні є Льотна академія НАУ, як центр активного розвитку ІТ-технологій та впровадження інноваційних ідей у технічній галузі.

В урочистому відкритті хакатону взяв участь секретар міської ради Андрій Табалов.

- Сьогодні тут зібралися  справжні професіонали ІТ- сфери  - технічної галузі, яка розвивається  семимильними кроками, - відзначив Андрій Табалов у своєму вітальному слові. - Така популярність хакатону свідчить про те, що українці аж ніях не бояться прийняти світовий виклик і готові на рівних змагатися з провідними майстрами програмування усього світу.

            Секретар міської ради відзначив, що міська влада не стоїть осторонь передових процесів популяризації прикладного програмування, а робить все від неї залежне, щоб школярі Кропивницького мали і бажання і можливість освоювати комп’ютер на рівні набатаго вищому, ніж користувач.

            Минулого року, підкреслив Андрій Табалов, був суттєво оновлений  комп’ютерний парк в  навчальних закладах міста і школи отримали майже 500 одиниць найсучашнішої комп’ютерної техніки.

            Секретар міської ради побажав усім командам успішно пройти це складне випробування та  проявити при цьому свої найкращі якості.

Сьогодні о 17.00 усім командам були надані умови змагань – повідомлена єдина тема розробки комп’ютерної гри і у них буде часу рівно  до 15.00, 22 січня, щоб продемонструвати поважному міжнародному судддівському комітету свій продукт.

Усі новини