У Кропивницькому стартував проект «Громадський бюджет – 2018»

Вівторок, 15 серпня 2017 11:10

Сьогодні, 15 серпня, розпочався прийом пропозиції від мешканців міста для участі у проекті «Громадський бюджет – 2018». Про це повідомив начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода під час прес – конференції у міській раді.

            Громадський бюджет Кропивницького – це частина бюджету міста, за рахунок якого кропивничани можуть реалізувати власні ідеї щодо покращення інфраструктури міста, об’єкти якої знаходяться у комунальній власності та є загальнодоступними.

            - Аналіз виконання проекту у поточному році дав можливість скоригувати деякі його положення, направлення на забезпечення рівності доступу, підвищення якості і ефективності реалізації ідей за рахунок коштів міського бюджету, - відзначив Андрій Паливода. – У Кропивницькому утворена Координаційна рада з питань громадського бюджету, яка і напрацьовувала актуальні зміни.

            Найперше, у 2018 році збільшений на 2 мільйони гривень загальний кошторис проекту і складатиме 5 мільйонів гривень. Крім того, введена додаткова категорія –соціальні проекти, які матимуть на меті покращення умов життя людей з інвалідністю. Такі проекти розглядатимуться окремо, максимальна сума фінансування на їх реалізацію не визначена, але введене обмеження – загалом на категорію «Соціальні проекти» можна використати 10% Громадського бюджету, тобто у 2018 році це складатиме 500 тисяч гривень.

            На реалізацію великих проектів планується використати 50% загального фонду Громадського бюджету, а кошторис таких проектів не може перевищувати одного мільйона гривень. Верхній поріг малих проектів становитиме 150 тисяч гривень і на їх фінансування буде спрямовано 40% Громадського бюджету.

            Проекти можна подавати із 15 серпня по 14 вересня 2017 року. Великі проекти мають бути підтримані не менш, як 50 особами, малі і соціальні – 25 мешканцями міста. Зареєструвати проект можна у електронному вигляді через  «Єдину систему громадських ініціатив», використовуючи  BankID (www.kr-rada.gov.ua) на сторінці “Громадський бюджет», або у паперовому вигляді через відділ по роботі зі зверненнями громадян міської ради (вул. Велика Перпективна, 41 кімн. 130, e-mail: zvern@krmr.gov.ua).

            По завершенні терміну прийому, міська рада впродовж 20 днів аналізуватиме подані проекти і оголосить перелік допущених до голосування не пізніше 18 жовтня 2017 року. Важливо, що проекти пов’язані з модернізацією приміщень, передусім їх утеплення, а також такі, що можуть бути впроваджені через галузеві програми до конкурсу допускатися не будуть, наголосив Андрій Паливода.

            Підтримати обраний проект кропивничани з можуть протягом 12 календарних днів, із 30 жовтня по 10 листопада, а встановлення результатів голосування та визначення переможців «Громадського бюджету- 2018» відбудеться до 26 листпада 2017 року. Реалізація ж проектів триватиме упродовж наступного – 2018 року.

Усі новини