У Кропивницькому створили «Квіткову фортецю»

Неділя, 15 вересня 2019 19:49

Сьогодні, 15 вересня, велолюбителі Кропивницького взяли участь у велоквесті «Квіткова фортеця», організованому з нагоди 265-ї річниці заснування міста.

Участь в інтелектуальних велозмаганнях взяли 5 команд. Велосипедисти виконували завдання на знання історії пам'яток культурної спадщини Кропивницького, архітектурних шедеврів, відомих особистостей та епохальних винаходів. Церемонія нагородження відбулася на Фортечних валах. Переможці та учасники заходу отримали сувенірну продукцію від міської ради, а наймолодші учасники квесту — смаколики.

Але подарунками не обмежились, адже на всіх велосипедистів та численних глядачів очікував незвичайний сюрприз — відкриття на одному з бастіонів інсталяції “Квіткова фортеця”. Створити її запропонувала молодь міста. Міська рада ідею підтримала, а кошти на реалізацію виділив міський голова Андрій Райкович. Право ж урочисто відкрити “Квіткову фортецю” отримали капітани велокоманд.

Вітаючи усіх учасників, очільник міста, який сьогодні разом зі своїми заступниками Олександром Мосіним та Андрієм Паливодою, також приїхав на велосипеді, зазначив, що відкриття інсталяції може стати хорошим поштовхом для того, щоб створити на Фортечних валах цікавий історичний комплекс.

- Кожна територія, від маленького села до мегаполісу, має свою історію, звичаї, легенди і символи, — зазначив Андрій Райкович. - І скрізь люди зберігають, відновлюють, вивчають все, що пов’язане з історичною, культурною, археологічною спадщиною свого краю. Це потрібно, важливо і корисно для наступних поколінь. Я переконаний, що і на наших Фортечних валах може з’явитись потужний історичний комплекс, який детально презентуватиме ту землю, звідки почалося наше місто. Це зовсім по-іншому представить Кропивницький. Це покличе сюди багато туристів, фахівців, дослідників давнини, може й режисерів кіно.

Варто зауважити, що велику роль у створенні «Квіткової фортеці» зіграла постійний партнер міської ради, відома у Кропивницькому меценатка Людмила Шубіна. Саме на її підприємстві й створили каркас фортеці. Квіти в нього висадили фахівці КП «Благоустрій».

- Ми багато разів виїздили на цей бастіон, усе переміряли й перевіряли, щоб не помилитись, — зауважила Людмила Шубіна — Результат, сподіваюсь, сподобається усім містянам. А я вже маю нову ідею — на тому бастіоні, що навпроти створити ще одну інсталяцію зі змінною датою віку міста.  

У свою чергу, заступник міського голови Андрій Паливода запевнив велолюбителів, що квест зроблять щорічним.

- Такі заходи варті того, щоб зробити їх традиційними, - переконаний заступник міського голови. - Тим більше наша велородина розширилась — ось в наші ряди  вже став міський голова Андрій Райкович. Ми вітаємо його, і запрошуємо до всіх заходів, що влаштовують велолюбителі Кропивницького.

Усі новини