У Кропивницькому триває підготовка закладів освіти до початку нового навчального року.

Вівторок, 9 липня 2019 15:55

Сьогодні, 9 липня, під головуванням прем’єрміністра України Володимира Гройсмана відбулась селекторна нарада, присвячена обговоренню стану підготовки до навчального 2019 – 2020 років. Участь у нараді взяли міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Володимир Гройсман рекомендував усім обласним і міським радам України активніше працювати в напрямку ліквідації черг до дитячих садочків. Варто зауважити, що в Кропивницькому, в системі дошкільної освіти позитивні зрушення є. Протягом останніх кількох років щорічно в ДНЗ відкривають додаткові групи, тож нині, практично в кожному садочку є вільні місця. Тоді як ще кілька років тому в Кропивницькому існувала проблема з влаштуванням малюків до ДНЗ. 

Глава Уряду дав доручення пришвидшити підготовку до нового навчального року, зокрема, що стосується нової української школи. За повідомленням Лариси Костенко міська рада активно працює в напрямку підготовки до старту нового навчального року. Для ефективної роботи нової української школи вже отримали 80% необхідних дидактичних матеріалів, у кожному першому класі є ноутбук. І вже цього тижня в школи почнеться поставкаодномісних шкільних парт, що відповідають вимогам НУШ.

До першого вересня всі підготовчі роботи завершать, навчальний рік має початись без збоїв.

Усі новини