У Кропивницькому триває реконструкція території пологового будинку №1: проектом передбачено висадження 37 лип замість знесених 18 старих дерев

Середа, 10 травня 2017 14:27

У Кропивницькому триває реконструкція пологового будинку №1, що по вулиці Олени Журливої. Проектними роботами передбачається заміна старого паркану навколо закладу на новий.

Будівельні роботи виконує підрядник – ПП “Енерго”. Підприємство звернулося до баласоутримувача зелених насаджень по вулиці Олени Журливої КП “Благоустрій” з

клопотанням отримати дозвільні документ на видалення вісімнадцяти дерев, у зв’язку із виконанням капітального ремонту огорожі пологового будинку.

- Заміна паркану передбачає облаштування належного фундаменту під нього, а це означає, що коренева система дерев, які ростуть навколо закладу охорони здоров’я буде пошкоджена, - відзначив директор ПП “Енерго” Віктор Ніколаєнко. – Зважаючи, що більша частина зелених насаджень у цьому місці і без того перебувають у незадовільному стані – вони просто загинуть. Тож ми завчасно передбачили у проекті заміну зелених насаджень на молоді, які будуть висаджені після завершення будівельних робіт.

У свою чергу, комунальне підприємство “Благоустрій” звернулося до управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради з проханням надати дозвіл на видалення 10 акацій, 5 черешень, тополі, липи і клену.

За висновком комісії, більшість дерев перебували у незадовільному стані і лише три з них – тополя, акація і липа мали задовільний вигляд. Відповідно, враховуючи необхідність зведення паркану та наявність у підрядника декларації на початок виконання будівельних робіт, комісія погодилася із видаленням дерев згідно із пунктом 2 Порядку видалення кущів, газонів і квітників в Україні.

Замість 18 знесених старих дерев навколо пологолового будинку за проектом будуть висаджені 37 молодих саджанців лип. Деревця планують закупити в Голованівському розпліднику про що вже є попередня домовленість, а висадження відбудеться восени поточного року – у сприятливий для цього період.

Усі новини