У Кропивницькому триває робота над створенням Статуту територіальної громади міста

Середа, 19 квітня 2017 18:18

Сьогодні, 19 квітня, у міській раді Кропивницького відбулось чергове засідання робочої групи по розробленню нової редакції Статуту територіальної громади міста під головуванням  секретаря міської ради Андрія Табалова.

У засіданні взяли участь 12 членів робочої групи. За пропозицією Андрія Табалова, робота розпочалася із вивчення пропозицій виконавчих органів міської ради щодо внесення змін до Статуту. Так, представник юридичного відділу запропонував залишити у проекті лише три додатки, що регулюються чинним законодавством: громадські збори, місцеві ініціативи та громадські слухання.

У свою чергу, громадські активісти Діана Бондаренко та Олена Сінченко запропонували членам робочої групи ознайомитися із порівняльною таблицею міст України, у якій визначена необхідна кількість підписів для підтримки електронних петицій, а також терміни, у які та чи інша міська рада повинна їх розглядати. У Кропивницькому, на думку активістів, вимоги до підтримки громадської ініціативи завищені — 10% від загальної кількості населення, тобто 23 тисячі підписів. Тоді, як у Луцьку, наприклад, це всього 15, а у Києві - одна тисяча.

- З будь-якою громадською ініціативою можна звернутись на прийом до міського голови або секретаря міської ради, - відзначив Андрій Табалов. - Також за підтримкою можна звернутись і до депутатів на окрузі, за ініціативою яких ініціатива громади може бути реалізована через відповідну галузеву програму.

Громадські активісти роздали членам робочої групи свої рекомендації щодо змісту нової редакції Статуту територіальної громади, після ознайомлення з якими розпочнеться напрацювання трьох перших розділів проекту.

Усі новини