У Кропивницькому відбувся найбільший форум області – Рада регіонального розвитку

Понеділок, 3 грудня 2018 19:23

Сьогодні, 03 грудня,  у Кропивницькому відбувся найбільший регіональний форум області – Рада регіонального розвитку.

На засідання Ради зібралися голови районних державних адміністрацій, міські голови, очільники селищних та сільських рад. В діалозі очільники громад підбили підсумки роботи за останні роки та озвучили основні стратегічні напрямки на майбутнє

Про ключові етапи розвитку Кропивницького у 2015 – 2018 роках учасників Ради ознайомив і міський голова Андрій Райкович. Як свідчать показники соціально-економічного розвитку Кропивницького, ключові процеси фінансової децентралізації, особливо на початку, суттєво вплинули на міське господарство.

Зробити в обласному центрі встигли немало, прозвітував міський голова.  Створили комунальне підприємство і зруйнували монополію приватних перевізників. Ресурс фінансування ЖКГ зріс у два з половиною рази і це дало можливість капітально ремонтувати дороги та прибудинкові території. Багато зроблено в медицині і освіті. Вперше за 50 років капітально ремонтується один з найбільших шляхопроводів  - міст на по провулку Об’їзному. Вперше за 25 років коштом міського бюджету збудовано житлову дев’ятиповерхівку.

-  Це, та багато іншого виконується і завдяки фінансовій децентралізації, – наголосив Андрій Райкович -  Як голова  обласного відділення Асоціації міст України я переконаний, що кожен міський чи сільський голова, керівники районів, депутати всіх рівнів добре розуміють і відчувають поточний момент, всі виклики часу і всі завдання. Нашим батькам і дідам колись не було легше, бо теж боролись за свободу, мріяли про незалежність. Будували для дітей. Хіба у нас інше завдання?! Зберегти, поставити на міцні ноги кожне село, місто, область, а значить - Україну.

Планів на 2019 рік, за словами очільника міста чимало. В місті будується прозорий офіс надання соціальних та інших допомог, в планах створити сучасний 50 - ти метровий плавальний басейн, бо ядро Паралімпійської збірної знаходиться саме в Кропивницькому. Місту нагально необхідно добудувати хірургічний корпус лікарні швидкої медичної допомоги — довгобуд, ціна якому не менше 200 млн грн. У черзі на реставрацію стоять такі пам'ятки культури, як площа Героїв Майдану, та центральна Набережна.  

Усі новини