У Кропивницькому віддали останню земну шану загиблим землякам - Героям

Середа, 30 серпня 2023 16:46

Сьогодні, 30 серпня, у Кропивницькій громаді знову скорботний день. На Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провели у засвіти Воїнів-захисників, які на щиті повернулися з бою – солдата Олександра Кравченка та старшого солдата Олександра Чабарая.

Олександр Кравченко народився 28 грудня 1981 року в Кропивницькому, закінчив школу №5, отримав освіту автослюсаря. З перших днів повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав територіальної оборони, потім до ЗСУ.

 - Тихий, спокійний, поміркований, любив дітей та тварин. Дуже сімейна людина, цінував тепло родинного вогнища. З турботою і любов'ю опікувався хворою матір'ю, яка, на жаль, померла перед самою війною. Олександр тяжко переживав цю втрату. Додала туги й розлука з єдиною донечкою, яка виїхала з колишньою дружиною за кордон. Але він ніколи не припиняв спілкування зі своєю дитиною, піклувався про неї і допомагав матеріально. Цьогоріч він зустрів своє кохання, дружину Олену. Пара побралася на початку липня. Яким щастям світилися його очі. А з 20 серпня Олександр перестав виходити на зв'язок. Про те, що цього дня він загинув, ми дізналися через три дні, - розповідають близькі Героя.

Серце водія-електрика стрілецького взводу Олександра Кравченка перестало битися в районі Одрадокам’янки Бериславського району Херсонської області.

Олександр Чабарай народився 1979 року в селі Зелене на Компаніївщині. Після закінчення школи вивчився у ПТУ на токаря, працював трактористом. До Кропивницького перебрався у 2003 році, влаштувався далекобійником. Із 2015 по 2016 роки брав участь в антитерористичній операції, має нагороди. На великій війні — з перших днів, служив водієм штурмового відділення.

- Він ніби відчував, що з ним має трапитися біда. Незадовго до загибелі дзвонив багатьом односельчанам по відеозв’язку, казав гарні, теплі слова. Був упевнений, що рашистів виженуть з нашої землі. Дійсно надзвичайно великий патріот, дуже підтримував нас усіх. Про його загибель повідомив побратим, ми не вірили, сподівалися, що це помилка. Але потім страшну новину підтвердила його дружина Наталка, - каже кума й подруга дитинства Олександра Чабарая Тетяна Бойко.

Старший солдат Олександр Чабарай загинув 19 серпня в бою поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області.           

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01