У Кропивницькому відкрили центр підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB»

Четвер, 29 червня 2023 14:12

Сьогодні, 29 червня, у Кропивницькому відбулося офіційно запрацював Центр підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB». Функціонуватиме Центр у приміщенні міської ради, на першому поверсі. 

Цій події передувала наполеглива і копітка робота - Кропивницька міська рада пройшла конкурсний відбір для органів місцевого самоврядування, який відбувався в рамках реалізації програми міжнародної допомоги "EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ. На реалізацію проєкту були виділені грантові кошти в сумі 1,3 млн грн. За рахунок цих коштів зробили ремонт приміщення, закупили необхідні офісні меблі та техніку.

У офіційній частині відкриття Центру, крім, власне, самих підприємців та бізнесменів взяли участь керівництво області та міста, посадовці міської ради, журналісти.  На онлайн-зв'язку — представниці   німецької федеральної компанії GIZ та Фонду розвитку підприємництва.

Про значення такого Центру для міста говорив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

- Надзвичайно важливий проєкт. Підтримка підприємництва зі створенням консультативних умов - це надзвичайно важливо. А відкриття таких закладів вселяє в свідомість людей впевненість, що Україна цілеспрямовано йде до Перемоги. Ми впроваджуємо такі умови, щоб люди мали можливість працювати, освоювати нові професії і створювати нові робочі місця. Щоб не тільки бізнес який базово працював у регіоні, а й релокований бізнес мали належні умови для роботи і розвитку, щоб підтримка на всіх адміністративних рівнях була максимальною. Надзвичайно важливо і те що ми не самі, нас підтримує європейська спільнота, допомагають нам, стають донорами багатьох проєктів. Тож впевнено йдемо до Перемоги завдяки нашим ЗСУ!, - наголосив голова ОВА.

Мета проєкту загалом  – це створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.  Є багато інструментів підтримки бізнесу, але про них не завжди відомо самому бізнесу, такі центри якраз і покликані змінювати ситуацію. Про це говорила Наталія Мала, регіональна координаторка Програми міжнародної співпраці «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі /EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Вона відзначила зростання довіри бізнесу в Україні до грантових програм і до місцевого самоврядування. А Кропивницькому центру підтримки підприємництва вона побажала успішного старту. До цих побажань приєдналася і  Марія Гусакова, координаторка проєктів Фонду розвитку підприємницва,  також вона подякувала міській раді за ініціативу.

Своєю чергою партнерам по проєкту подякував заступник міського голови Михайло Бєжан, який, власне, курував створення у Кропивницькому Центру підтримки підприємництва. Він також розповів про подальшу роботу бізнес-хабу.

- Вже сьогодні Центр розпочинає свою роботу, після офіційної частини тут розпочнеться перший тренінг.  Наразі робота розпланована до кінця жовтня, це девʼять семінарів. Всі тренінги проводяться безкоштовно, - зазначив Михало Бєжан і додав, що готові до врахування пропозицій щодо подальшої роботи Центру, принагідно він також подякував за підтримку і голові ОВА, і депутатському корпусу. Михайло Бєжан також відзначив підтримку колег із аналогічного центру зі Львова.

Якраз перший тренінг «Сталі підходи до ведення бізнесу. Маркетингова стратегія як інструмент масштабування бізнесу та збільшення продажів»  проведе керівниця проєктів Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради Анна Чуба.

Тренінг триватиме впродовж двох днів, 29-30 червня, а за розкладом наступних можна слідкувати, підписавшись на сторінку BusinessKrop-HUB у фейсбуці за посиланням https://www.facebook.com/profile.php?id=100091505782530

Захід реалізується в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці "EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13