У Кропивницькому відремонтують всі укриття в закладах освіти і два сховища високого класу захисту

Четвер, 27 липня 2023 16:56

Депутати Кропивницької міської ради передбачили 61,5 мільйона гривень на ремонт двох сховищ високого класу захисту і найпростіших укриттів у закладах освіти міста. Відповідне рішення прийняте  на 14 засіданні дев’ятої сесії восьмого скликання сьогодні, 27 липня.

Міська рада внесла зміни до Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення міста Кропивницького на 2022-2024 роки.

Зокрема, змінами передбачили виділення 49 мільйонів гривень на ремонт двох переданих у комунальну власність сховищ високого класу захисту по вулицях Героїв-рятувальників та Героїв України, а також 12,5 мільйона гривень — на виготовлення проєктно-кошторисної документації та початок ремонтів найпростіших укриттів у закладах освіти міста.

Два бомбосховища по вулицях Героїв-рятувальників і Героїв України розраховані на укриття одночасно більш як трьох тисяч осіб. Відповідно до державних будівельних норм їх обладнають системами кондиціонування, водопостачання та водовідведення, облаштують додаткові входи та виходи.

На виготовлення ПКД та початок ремонтних робіт у 25 найпростіших укриттях закладів освіти Кропивницького з міського бюджету виділять по 500 тисяч гривень на кожне. Підтримати рішення про виділення необхідних коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації закликала депутатка Наталія Чередніченко, наголосивши, що є чимало фондів і інвесторів, готових сьогодні допомогти відремонтувати укриття у закладах освіти, проте зробити цього не можуть без відповідних документів.

Програма передбачає також початок ремонтних робіт, тому виділена сума коштів не остаточна, у подальшому вона коригуватиметься, в залежності від кошторису, складеного для кожного закладу освіти.

- До нас зверталися інвестори, які були готові допомогти відремонтувати найпростіші укриття  у наших закладах освіти, проте через відсутність відповідної проєктно-кошторисної документації зробити цього не змогли. Виготовлення цих документів дасть можливість залучати кошти для облаштування безпечних укриттів для наших дітей. Сьогодні пріоритет для міської влади — безпечне навчання наших дітей у майбутньому. А їхня вимога — навчатися у класах у звичному режимі, в одну зміну, а не дистанційно, - зауважила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13