У Кропивницькому вимушеним переселенцям допомагатиме МОМ

Понеділок, 18 липня 2022 17:39

Вимушеним переселенцям, які через воєнні дії полишили рідні міста й оселилися у Кропивницькому, надаватиме гуманітарну нехарчову допомогу Міжнародна організація з міграції (МОМ). Про подальшу співпрацю домовилися представники Агенції ООН з питань міграції та заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка та представники органу місцевого самоврядування сьогодні, 18 липня.

Міжнародна організація з міграції заснована після Другої світової війни 1951 року для розв’язання міграційних проблем у сучасному світі. В Україні МОМ працює з 1996 року і сьогодні представлена в 7 областях.

- Через війну з росією Україна сьогодні зіштовхнулася з проблемою міграції населення. Кропивницький прийняв понад 20 тисяч вимушених переселенців. Більшість із них живуть у приватному житлі, але багато людей розміщували в комунальних закладах міста — садочках і школах. Зараз ці заклади готуються до нового навчального року, а вимушені переселенці оселилися в соціальному гуртожитку і дитячому садочку, що у селищі Новому. Крім того, з переселенцями працюють три волонтерські центри, які розподіляють і видають їм усю гуманітарну допомогу, - ознайомив гостей із ситуацією у Кропивницькому Олександр Мосін.

Представники МОМ повідомили, що їхня організація може надати нехарчову допомогу вимушеним переселенцям, зокрема — забезпечити ремонт приміщень гуртового житла, матраци, постільну білизну, побутову техніку, гігієнічні набори тощо. Аби скласти уявлення про найнагальніші потреби, вони й зустрілися з представниками місцевої влади.

Олександр Мосін запевнив, що міська влада завжди готова до співпраці. До того ж, зараз фахівці працюють над реконструкцією ще одного приміщення гуртожитку, куди у подальшому можна буде заселити переселенців.

Сторони домовилися про співпрацю. Представники МОМ ознайомляться з об’єктами проживання вимушених переселенців у Кропивницькому, аби мати уявлення про нагальні потреби. Крім того, міська рада підготує перелік необхідної допомоги, яку може надати Міжнародна організація з міграції.

Усі новини