У Кропивницькому визначили 363 місця для ведення сезонної торгівлі та встановлення атракціонів

Вівторок, 23 березня 2021 17:15

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради визначив місця для здійснення сезонної торгівлі у місті квасом і прохолоджувальними напоями, морозивом з холодильного обладнання, ялинками,  плодоовочевими культурами та для розміщення атракціонів.

Відповідно до прийнятого сьогодні, 23 березня, рішення, сезонна торгівля квасом та прохолоджувальними напоями, морозивом,плодоовочевими культурами, організація послуг та розваг у вигляді дитячих атракціонів здійснюється на території Кропивницького з 15 квітня по 15 жовтня, а торгівля ялинками - з 15 по 31 грудня.

Суб`єкти господарювання, які мають намір здійснювати сезонну торгівлю мають повідомити департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради. про розміщення таких об`єктів торгівлі чи надання послуг. Під час торгівлі - дотримуватися вимог санітарних та протипожежних норм і правил, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами, правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки, правил побутового обслуговування населення та правил благоустрою території міста Кропивницького.

Суб’єкти торгівлі мають своєчасно і якісно підготувати обладнання, місця здійснення торгівлі та надання послуг, утримувати робочі місця та прилеглу до них територію у належному санітарному стані, облаштувати контейнерами чи урнами для збору використаного посуду, паперу, дотримуватися встановлених вимог затвердженого Положення про порядок розміщення та перебування сезонних об`єктів торгівлі на об`єктах благоустрою комунальної власності з використанням їх окремих елементів на території  Кропивницького.

Управління містобудування та архітектури Кропивницької міської ради отримало доручення надавати висновки щодо розміщення сезонних об`єктів з прив`язкою до місцевості а управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища - надавати довідку щодо визначення належності земельних ділянок під розташування сезонних об`єктів.

Одночасно, інспекція з благоустрою Кропивницької міської ради здійснюватиме жорсткий контроль за дотриманням суб`єктами господарювання вимог щодо впорядкування територій у сфері благоустрою населених пунктів.

Погодження на право розміщення об`єктів сезонної торгівлі у Кропивницькому здійснюватиме департамент з питань економічного розвитку міської ради, згідно з затвердженою дислокацією та відповідно до наданих суб`єктами господарювання повідомлень про розміщення об`єктів торгівлі. Він же забезпечуватиме і  контроль за дотриманням правил торгівлі в об`єктах сезонної торгівлі та норм Положення про порядок розміщення та перебування сезонних об`єктів торгівлі на об`єктах благоустрою комунальної власності з використанням їх окремих елементів на території Кропивницького. І такий контроль буде системним і суворим, запевнив членів виконкому профільний заступник міського голови Михайло Бєжан.

Із дислокацією місць сезонної торгівлі та розміщення атракціонів можна ознайомитися тут.

Усі новини