У Кропивницькому визначили перевізників, які обслуговуватимуть міські автобусні маршрути

Вівторок, 15 травня 2018 21:43

Сьогодні, 15 травня, у міській раді Кропивницького відбувся конкурс з визначення перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

За словами начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександра Вергуна, заявку на участь у конкурсі подали шість підприємств-перевізників, допущено до участі в конкурсі п’ять. За висновками контролюючих органів до участі у конкурсі не допущені ТОВ “Авто-строй 2017” та ПП «Автобаз Кіровоград» на один із заявлених маршрутів.

- ТОВ “Авто-строй 2017” за висновками патрульної поліції не відповідає вимогам статті 34 Закону України “Про автомобільний транспорт”, а саме: з 6 поданих автобусів для обслуговування маршрутів 111А один транспортний засіб не має сертифікату обов’язкового технічного контролю — підтвердження що транспортний засіб технічно справний, - повідомив Олександр Вергун. - Підприємство «Автобаз Кіровоград» подало на участь у конкурсі 6 транспортних засобів, але за висновками сервісного центру, один автобус не мав реєстраційного документу. Його термін дії сплинув 22 квітня, тому допустити його до участі у конкурсі не було законних підстав.

З п’яти допущених підприємств-перевізників дозвіл на обслуговування маршрутів отримали: ПП “Олікс” - маршрути №№ 3, 21, 108; ПП «УкрАвтоІнвест» - маршрути №№ 5, 11, 126, 8; КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.» - маршрути №№ 4, 111, 134; ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс» - маршрут № 18 та ТОВ «Автобаз Кіровоград» - автобусний маршрут № 14. З усіма переможцями конкурсу буде укладено договір терміном на 5 років.

- У порівнянні з конкурсом 2013 року ми додали нові умови для учасників, - зауважив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку. - Це наявність у всіх транспортних засобів пристроїв GPS-навігації з подальшим їх підключенням до загального доступу для пасажирів; зобов’язання перевізників утримувати у належному санітарному стані кінцеві зупинки на своїх маршрутах; протягом двох місяців після наказу організатора конкурсу про запровадження електронного квитка у місті облаштувати свої транспортні засоби відповідними пристроями для сплати проїзду безготівково.

Олександр Вергун зазначив, що, на жаль, цього року на конкурс не було подано жодного нового транспортного засобу. У зв’язку з цим планується у договорі з перевізниками прописати пункт, відповідно до якого керівництво протягом 1-2 років має оновити рухомий склад підприємства.

Усі новини