У Кропивницькому вшанували пам’ять українських «кіборгів» – захисників Донецького аеропорту

Четвер, 21 січня 2021 19:40

У Кропивницькому вшанували пам’ять українських воїнів – захисників Донецького аеропорту. Упродовж 244 днів тут мужньо тримали оборону від російських агресорів славетні «кіборги».

У Всеукраїнської акції пам’яті взяли участь військові, ветерани російсько – української війни, волонтери, громадськість Кропивницького. Від імені міської ради свічки пам’яті під час реквієму запалили секретар міської ради Олег Колюка та начальник відділу з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко.

Інсталяція зі свічок та бойових касок, викладена на вшанування подвигу українських Героїв у формі «ДАП 244» має символічні три крапки. Це свідчить про те, що українці добре усвідомлюють – війна за власну незалежність у нас ще не закінчилася.

Але оборона бетонної вежі аеропорту у надскладних погодних умовах, з легким піхотним озброєнням, під безперервним обстрілом, в оточенні назавжди залишиться зразком найвищого бойового духу, вірності своєму народу та військовій присязі. Ті, хто стояв насмерть, виявили всій Україні приклад свідомої самопожертви. І це ніколи не буде забуто.

Слава Україні! Героям слава!

Усі новини