У Кропивницькому вшанували партизан і підпільників Другої світової війни

П'ятниця, 22 вересня 2017 14:44

Сьогодні, 22 вересня, у Кропивницькому відзначили «День партизанської слави» - свято героїчного подвигу партизан і підпільників Другої світової війни. Вшанувати ветеранів підпільного руху прийшли керівники області та міста, громадськість, молодь міста.

- У День партизанської слави, який відзначається на рівні держави, ми вшановуємо ветеранів-підпільників, що відстоювали свою Батьківщину, чия юність пройшла важкими дорогами війни, - відзначив міський голова Андрій Райкович. - Разом із тим, сьогодні також вшановуємо тих молодих людей, хто віддав життя за суверенність нашої держави - України. Та сподіваємось, що дуже скоро війна закінчиться, і наші захисники повернуться додому живими і неушкодженими. Слава усім ветеранам: Другої світової війни, партизанського руху і героям, які сьогодні боронять нашу країну на сході!

Хвилиною мовчання та покладанням квітів учасники скорботного заходу вшанували пам’ять полеглих партизан і підпільників.

Сьогодні у Кропивницькому проживають вісім ветеранів партизанського руху. Під час урочистостей на Фортечних валах чотирьом із них: Анастасьєву Івану Федоровичу, Долженко Валентині Семенівні, Ліцоєвій Надії Павлівні та Майданюк Марії Петрівні представники влади вручили матеріальну допомогу. До тих, хто за станом здоров’я вже не зміг взяти участі в урочистостях на Меморіальному комплексі, грошову допомогу відвезуть за місцем проживання.

Усі новини