У Кропивницькому вшанували воїнів – інтернаціоналістів

Четвер, 13 лютого 2020 13:58

Сьогодні, 13 лютого, напередодні 31-ої річниці від дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, у міській раді Кропивницького відбулося урочисте засідання з нагоди відзначення  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Цього дня у приміщенні міської ради зібралися ті, хто пройшов пекло війни  на афганській землі, виконував свою непросту місію у більш як двадцяти країнах світу.

Першим до воїнів-інтернаціоналістів звернувся міський голова Андрій Райкович.

- У суботу - особлива дата в житті багатьох, хто присутній у цій залі. Ми в ці дні висловлюємо свою шану солдатам, офіцерам, які були віддані військовій присязі за межами рідної землі. А це - 30 країн світу: від Китаю до Куби, - зазначив міський голова. -  І скільки б не пройшло років, ви завжди будете пам’ятати свою молодість. Люди звикли вас називати «афганцями». І за цим словом - почуття надійної чоловічої дружби, загострене відчуття  справедливості, взаємної підтримки. Бо й сьогодні на Сході країни, де гримлять постріли, досвідчені, мужні афганці теж пішли захищати незалежність України, вже разом зі своїми  синами. Велика подяка і шана вам за підтримку, за ваш характер, за те, що завжди в строю.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся і  секретар міської ради Андрій Табалов.

- У нашому місті, мабуть, немає жодної сім’ї, яку б не торкнулась та чи інша війна, - наголосив секретар міської ради Андрій Табалов. - Сьогодні війна в Афганістані оцінюється по-різному, але воювати тоді пішли кращі з кращих наших земляків. Хочу усім вам побажати здоров’я, божого благословення і миру. Щоб війна, яка триває зараз, якнайшвидше закінчилась, і більше жодна біда не прийшла на нашу землю!

Під час зустрічі Андрій Райкович і Андрій Табалов виконали почесну місію – вручили відзнаки міської ради та виконавчого комітету Кропивницького.

Почесною грамотою міської ради та виконавчого комітету нагороджено члена відокремленого підрозділу ГО «Рада учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів «Патріот» Леонід Голубєв.

Грамоту міської ради та виконавчого комітету отримали заступник голови громадської організації “ Спілка учасників бойових дій і ветеранів військової служби” Віталій Недбальський та член Кропивницької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Ковальов.

Подяку міської ради оголошено членкині Кропивницької міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Антоніні Гуцалюк, а цінний подарунок отримав член Кіровоградської районної громадської організації “Бойове братство” Володимир Соколов.

Сьогодні у залі міської ради були присутні вдови тих кропивничан, життя яких забрала афганська війна. Валентина Краснокутська, Валентина Приходченко, Наталя Туркова, Тетяна Ходак, Ірина Коновалова, Олена Олефіренко отримали сертифікати про надання матеріальної допомоги з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Перед світлою пам’яттю загиблих воїнів-інтернаціоналістів які не дожили до сьогоднішнього щасливого дня всі присутні схилили голови і вшанували їх  хвилиною мовчання.  

Усі новини