У Кропивницькому введено в експлуатацію сучасний пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня

Вівторок, 12 вересня 2017 15:55

Сьогодні, 12 вересня,  у Кропивницькому урочисто відкрили міський пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня. Перерізати червону стрічку до тепер вже сучасного й потужного медичного закладу приїхали міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, народний депутат України Костянтин Яриніч, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, начальник ГУ юстиції в області Вадим Гуцул.

В урочистостях взяли участь депутати місцевих рад усіх рівнів, керівники лікувальних закладів, будівельники, меценати, жінки при надії, що обслуговуються в пологовому будинку. З вітальним словом першим виступив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Час рухається дуже швидко і стандарти надання якісної медичної допомоги жінкам, які готуються народжувати немовлят, значно підвищились. Міська влада чітко зрозуміла своє головне завдання: створити у Кропивницькому сучасний, комфортний, добре оснащений пологовий будинок, - наголосив Андрій Райкович. - Ми подолали нелегкий шлях. І я дякую усім депутатам, які голосували за це рішення, і підтримали ідею створення цього центру, адже головне, щоб наші діти народжувалися здоровими, щасливими, у мирній країні.

У подарунок пологовий будинок отримав сертифікат на 1 мільйон 150 тисяч гривень для придбання сучасного рентген-апарату. Після офіційної церемонії відкриття, всі присутні оглянули відремонтовані приміщення. Стартували роботи у 2014 році. Протягом трьох років тут виконали повний капітальний ремонт приміщень та благоустрій території. На все це, з міського бюджету було використано 11,9 млн. грн. Аби пологовий будинок міг повноцінно виконувати функції перинатального центру ІІ рівня, сюди придбали сучасне медичне обладнання. Серед нього: апарат ультразвукової діагностики преміум класу, кольпоскопи, аналізатор біохімічний напівавтоматичний, апарати штучної вентиляції легенів для дорослих та новонароджених, концентратори кисню, монітори пацієнта, та багато іншого, необхідного в роботі медичного закладу такого рівня. На все це витратили 4,7 млн. грн. бюджетних коштів.

- Пологовий будинок надаватиме спеціалізовану медичну допомогу вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим, гінекологічним хворим – розповіла начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук – Стаціонар розрахований на 160 ліжок. Також в пологовому будинку відкрито 6 індивідуальних пологових залів та одну індивідуальну палату для жінок з інфекційними захворюваннями. Вони теж оснащені всім необхідним медичним обладнанням для ведення безпечних пологів. Вистачає для повноцінної роботи і фахівців – нині тут працює 550 медиків. Насамкінець Андрій Райкович та Вадим Гуцул вручили свідоцтва про народження кільком новонародженим.

Усі новини