У Кропивницькому з професійним святом привітали поліцейських офіцерів громади

Понеділок, 29 травня 2023 17:35

Сьогодні, 29 травня, у Кропивницькому з нагоди професійного свята — Дня поліцейського офіцера громади, вітання приймали люди, котрі стоять на першій лінії охорони правопорядку в містах і селах України. Проєкт, який стартував п’ять років тому, нині на сто відсотків довів свою актуальність й ефективність. Центральний регіон України став другим в країні, де розпочалася робота поліції у такому форматі.

Участь в урочистостях взяли начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін, начальник ГУНП в області Роман Козьяков.

- Поліцейський офіцер громади — це нова форма організації діалогу правоохоронців з громадою, одна із важливих складових децентралізації влади. Кропивницький  і область активно долучилися до цього проєкту й нині з гордістю можна констатувати, що вже 40 офісів поліцейського офіцера діють на території Кіровоградщини. Зрозуміло, що триває війна, зрозуміло, що маємо надскладні виклики, але ми повинні дбати й про те, аби люди, які мешкають у тилових населених пунктах, почувалися захищеними від протиправних посягань. В зоні уваги поліцейських офіцерів громади не лише правоохоронна діяльність, а й питання розвитку територій, робота з внутрішньо переміщеними особами та інше. Ви робите свою роботу високопрофесійно, за що вам величезна подяка, - наголосив під час вітальної промови Андрій Райкович.

- У Кропивницькій громаді є солідний досвід створення поліцейських офісів з нуля. Перший вже майже як два роки ефективно функціонує в Новенському старостинському окрузі, триває будівництво такого ж офісу на території селища Гірничого і ми не плануємо зупинятися. Офіцер громади живе й працює на ввіреній території, знає всіх і всі знають його. Ця організаційна стратегія побудована насамперед на упередженні скоєння правопорушень. Велика подяка за вашу роботу, працюємо і рухаємося далі пліч-о-пліч, - відзначив заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін.

Він також виконав почесну місію - вручив поліцейському офіцеру громади, майору поліції Андрію  Клименюку, який працює на території селища Нового, подяку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету.

Усі новини