У Кропивницькому загальноміською руханкою відзначили Всесвітній день здоров’я

П'ятниця, 5 квітня 2019 10:38

Сьогодні, 05 квітня, на площі перед міською радою зібралось близько сотні активних кропивничан, щоб спільно зробити ранкову гімнастику.

Девіз цьогорічної руханки - «Дихай вільно!». Акція спрямована  на пpoфілактику тубepкульозу, підвищення ефeктивності ДОТ-супроводу хворих на туберкульоз, вчaсного флюорогpaфічного обстеження. Тому крім участі у загальноміській руханці, кропивничани мали змогу ще й пройти експрес-тестування на ВІЛ/СНІД, виміряти рівень цукру в крові та артеріальний тиск.

До акції долучився і секретар міської ради Андрій Табалов.

- Загальноміська руханка  у нашому місті проводиться вже вчетверте, і я не вперше вже беру у ній участь, - зазначив Андрій Табалов. - Мета цьогорічної акції - привернути увагу суспільства до проблеми туберкульозу. У нашому місті діє обласне відділення ВБО “ВМ ЛЖВ”, яке робить надзвичайно важливу  і корисну справу. Тому ми з депутатським корпусом завжди допомагаємо їм фінансово і долучаємось медійно. Особисто я розмістив інформацію про руханку у себе на сторінці у мережі фейсбук, щоб якомога більше людей дізналось про акцію і підтримали її.

Тривала руханка близько двадцяти хвилин, після чого заряджені енергією та позитивом кропивничани робили селфі та фотографувались на згадку.

 

Усі новини