У Кропивницькому запрацювала резиденція Святого Миколая

Середа, 6 грудня 2023 17:00

Першими на гостину до резиденції Святого Миколая, що відкрилася у Кропивницькому сьогодні, 06 грудня, в приміщенні Туристично-інформаційного центру, завітали вихованці дитячого будинку "Наш дім". Тут їх разом зі Святим Миколаєм зустрічали заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка.

- День Святого Миколая - це важлива дата і для дітей, і для дорослих. І від усієї нашої кропивницької громади-родини, бажаю, щоб відчуття дружньої підтримки у вашому житті тривало довгі роки. Щоб ви були здорові.  А коли подорослішаєте - продовжите нашу справу, - привітав діток Олександр Мосін.

А Олег Колюка спершу поцікавився у маленьких гостей чи вірять вони у Святого, і отримавши ствердну відповідь, побажав, щоб всі дитячі мрії неодмінно здійснювались. Також він подякував колективу  і директору “Нашого дому”  за їхню таку важливу роботу.

- Це символічно, що День Святого Миколая тепер збігається із Днем Збройних Сил України. Адже шестеро випускників  “Нашого дому” вступили до лав Збройних Сил України. Ми завжди  намагаємося передати діткам частинку свого тепла і любові.  То ж і ранок наш почався із привітань від хлопців і дівчат випускників закладу, - розповіла директорка “Нашого дому” Наталія Вінницька.

Дітки розказували підготовлені віршики Святому Миколаю, отримували свої пакунки, хтось соромився, а хтось навпаки був жвавий та веселий.

Особливу увагу привертали до себе четверо братиків — наймолодші близнюки Валера та Олег, середній - Артем, і найстарший - Кирилко. Мама їхня померла, а з родичів єдина, хто їх провідує, поки іще має сили — це прабабуся.

Резиденція Святого Миколая у затишному просторі кропивницького ТІЦа працюватиме сьогодні протягом усього дня.

Тут чекають маленьких гостей зі святковими віршиками, піснями, танцями, малюнками чи просто розповідями про гарні справи за рік. Натомість дітки отримають від свого покровителя солодкі  подарунки й гарний настрій.
Також тут працює святкова пошта, куди можна вкласти листи-побажання нашим захисникам.
Миколай уже чекає на вас!

Локація незмінна: вул. Гоголя, 91/46.

Працює резиденція: 06 грудня з 11.00 до 18.00 год.

Довідково. Де́нь свято́го Микола́я (також Свя́то свято́го Микола́я, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — день святкування та вшанування пам'яті християнського святого Миколая Мирлікійського (Чудотворця).  День святого Миколая відзначається християнськими церквами 06 грудня (за григоріанським та новоюліанським календарями). За юліанським календарем у ХХ — ХХІ столітті свято припадає на 19 грудня, а з 2100 року зміститься вже на 20 грудня.

Новоюліанський календар — це вдосконалена форма юліанського календаря, який використовує 10 із 16 автокефальних східних православних церков, зокрема і Православна церква України з 01 вересня 2023 року.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13