У Кропивницькому запрацювали понад два десятки переміщених суб’єктів господарювання

Середа, 13 липня 2022 17:17

Понад два десятки суб’єктів господарювання, які перемістилися із окупованих і прифронтових територій України у Кропивницький станом на початок липня, уже розпочали свою діяльність. Про це повідомила директорка департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Ніна Рахуба.

- Кропивницький прийняв середній та малий бізнес, заклади освіти із Харкова, Маріуполя, Києва, Запорізької, Донецької, Луганської областей. Сфери діяльності цих суб’єктів господарювання доволі різні. Це й оптова та роздрібна торгівля, ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів, громадське харчування, освіта та інші види діяльності, - розповіла Ніна Рахуба.

У Кропивницькому сприяють не тільки релокації підприємств, а й працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Так, із 24 лютого на облік Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості став 671 переселенець. За направленням центру зайнятості уже працевлаштовано 154 особи.

- Найбільше цих людей працевлаштували в галузях охорони здоров’я, харчової промисловості, торгівлі, освіти. Багато внутрішньо переміщених осіб знаходять роботу самостійно, - додала Ніна Рахуба.

Понад шість десятків роботодавців подали заяви на компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 127 переселенців на суму 1,95 мільйона гривень. Роботодавцям уже виплачено 832 тисячі гривень цієї компенсації, зазначила директорка департаменту.

Усі новини