У Кропивницькому запрацював новий е-сервіс: мешканців міста просять перевірити правильність написання назв вулиць

П'ятниця, 7 червня 2019 09:01

Від 06 червня у міській раді Кропивницького новий електронний сервіс – е-консультації. Відтепер мешканці міста мають можливість долучатися до вирішення питань місцевого значення завдяки новому сучасному інструменту електронної участі.

- Такі консультації проводяться на офіційному е-сервісі у формі електронного опитування, електронної консультації з громадськістю та електронного обговорення нормативно-правових актів, - відзначила начальник відділу з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко.

Проведення е-консультацій здійснюється відповідно до Порядку,  затвердженого розпорядженням міського голови від 19 червня 2015 року № 79, з я ким можна ознайомитися за посиланням: http://kr-rada.gov.ua/uploads/documents/22728-Rozp-79-20190305.pdf, а їх результати враховуються виконавчими органами міської ради Кропивницького у подальшій роботі та прийнятті рішень.

Вносити коментарі та брати участь в опитуваннях, консультаціях зможуть зареєстровані члени територіальної громади, які авторизуються на порталі через ЕЦП, Bank ID або Mobile ID.

На першу е-консультацію з використанням нового сервісу виноситься  проект рішення міської ради, яким затверджується уточнений перелік назв і написання українською мовою площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків, бульварів міста Кропивницького.

 

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

 

відділу з питань внутрішньої політики про проведення публічного громадського обговорення шляхом електронних консультацій з громадськістю щодо проекту рішення Міської ради міста Кропивницького “Про затвердження переліку уточнених назв і написання українською мовою площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків, бульварів міста Кропивницького”

 

Зміст матеріалів, винесених на обговорення: уточнений перелік назв і написання українською мовою площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків, бульварів міста Кропивницького.

Мета проведення консультацій з громадськістю: збір пропозицій та зауважень до проекту у частині переліку назв, правильності їх написання.

Соціальні групи населення та заінтересовані сторони: жителі міста Кропивницького та селища Нового, службовці органів державної влади та посадові особи місцевого самоврядування, представники інститутів громадянського суспільства, ЗМІ.

Можливі наслідки проведення в життя рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін: уточнення переліку назв площ, проспектів, вулиць, провулків, проїздів, тупиків, бульварів, упорядкування їх написання відповідно до норм українського правопису.

Способи забезпечення участі в обговоренні: електронні консультації.

Строк подання пропозицій та зауважень: з 06 червня по 05 липня   2019 року.

Контактна особа: Горбенко Оксана Анатоліївна, тел. 24 08 85.

Подання пропозицій на платформі електронної демократії “Консультації з громадськістю” у розділі “Обговорення НПА”: https://consult.e-dem.tools/3510100000 

Електронна скринька для подання пропозицій в режимі електронного листування: vvp@krmr.gov.ua

Письмові пропозиції надсилати за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41, каб. 317; Міська рада міста Кропивницького, відділ з питань внутрішньої політики.

Оприлюднення результатів обговорення: після 10 липня 2019 року.

Усі новини