У Кропивницькому засяяли «Закохані ліхтарі»

Середа, 12 вересня 2018 21:58

Проект «Закохані ліхтарі», що реалізується у Кропивницькому в рамках програми «Громадський бюджет», став прекрасним подарунком місту до дня його народження.

Романтичні ліхтарі, що живляться від енергії сонячних батарей, запалили свої вогні сьогодні, 12 вересня, на майданчику перед приміщенням Національного медичного університету.

            - У Кропивницькому реалізується велика кількість народних ініціатив під егідою «Громадського бюджету», - відзначив директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Андрій Паливода. – Але цей проект особливий, я теж віддав за нього свій голос. Він романтичний і, у той же час, технологічний, бо використовує енергію сонця для роботи ліхтарів. Символічно, що ліхтарі працюватимуть незалежно від технічних комунікацій, як незалежним і вічним є почуття кохання. А ще цей проект підтвердив, що його автором може стати будь-який мешканець міста, у якого є ідея і він готовий її втілити у життя.

Автором «Закоханих ліхтарів» стала молода дівчина, студентка – першокурсниця, а на момент подачі проекту – випускниця ЗОШ №34 Аміна Козин, яка разом із Андрієм Паливодою урочисто відкрила інсталяцію, випустивши в небо символічні червоні кульки.

Аміна Козин переконана, що її «Закохані ліхтарі» стануть улюбленою фотозоною для молоді міста і ще однією красивою візитівкою Кропивницького.

Усі новини