У Кропивницькому завершується опалювальний сезон

Середа, 29 березня 2017 16:17

Опалювальний сезон 2016 - 2017 року у Кропивницькому завершиться з моменту перевищення середньодобової температури зовнішнього повітря восьми градусів тепла впродовж трьох діб, але не пізніше 15 квітня 2017 року

Таке рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні 28 березня.

Відповідно до прийнятого рішення, теплопостачальні підприємства, суб’єкти господарювання всіх форм власності – виробники та виконавці послуг із теплопостачання мають вважати закінченим опалювальний сезон 2016 - 2017 року у день, що є наступним після трьох діб із середньодобовою температурою зовнішнього повітря вище восьми градусів тепла. У той же час, якщо після закінчення опалювального сезону виникне зниження температури зовнішнього повітря протягом двох діб нижче восьми градусів тепла і нижче підприємства повинні поновити відпуск теплової енергії на опалення приміщень установ, закладів освіти, медицини. В інших випадках поновлення подачі теплової енергії здійснюватиметься на підставі окремих рішень органів місцевого самоврядування.

Управлінню освіти, управлінню охорони здоров’я, відділу фізичної культури та спорту та іншим бюджетним установам доручено самостійно приймати рішення про продовження опалювального сезону в залежності від погодних умов та наявності фінансового забезпечення на оплату послуг, безпосередньо звертатись з листом до керівників теплопостачальних підприємств з переліком об’єктів, яким необхідно продовжити опалювальний сезон.

Дочірнє підприємство “Кіровоградтепло” товариства з обмеженою відповідальністю “Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії” та комунальне підприємство “Теплоенергетик” не нараховуватимуть оплату за теплопостачання у відповідні дні, в які не надавались послуги теплопостачання, та дні літнього періоду 2017 року.

Виконавчий комітет також зобов’язав теплопостачальні підприємства всіх форм власності після закінчення опалювального сезону 2016 - 2017 року відразу розпочати ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо-зимового сезону 2017 - 2018 року.

А от для населення, яке проживає в приватних та багатоквартирних житлових будинках, в помешканнях яких встановлене електроопалення або використовується природний газ для опалення приміщень та отримує субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, завершення опалювального сезону встановилене з 01 травня 2017 року.

Усі новини