У Кропивницькому збільшилася кількість транспорту, пристосована для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями

П'ятниця, 3 лютого 2017 14:27

2 лютого в міській раді Кропивницького на другому засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури про виконання протокольних доручень за результатами першого засідання комітету, що відбулось 5 вересня 2016 року, прозвітували начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун та начальник управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський.

Олександр Вергун у своєму звіті відзначив, що найзнаковішою подією минулого року для кропивничан, та особливо для громадян з обмеженими фізичними можливостями, стало придбання містом 20 нових тролейбусів з низьким рівнем підлоги та обладнаних пандусами. Також він повідомив, що у планах управління розвитку транспорту та зв’язку залишається придбання у 2017 році тролейбусів з автономним ходом. За словами Олександра Вергуна, таким чином буде вирішене питання збільшення кількості міського транспорту, пристосованого для перевезень людей з інвалідністю і забезпечить їм можливість дістатися до усіх закладів охорони здоров’я міста.

У свою чергу, Сергій Горбовський звернув увагу, що усі супермаркети, крім одного, який знаходиться у цокольному приміщенні, обладнані пандусами. З працівниками торговельних закладів була проведена роз’яснювальна робота щодо обслуговування людей із вадами зору. Таких покупців обов’язково супроводжуватиме адміністратор магазину, який допомагатиме обирати необхідний товар.

- На контролі управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення також перебуває питання виділення спеціальних місць для паркування транспортних засобів інвалідів, - наголосив Сергій Горбовський. - З керівниками супермаркетів постійно проводяться консультації щодо контролю місць на парковці, які призначаються для паркування автомобілів зі спеціальним позначками.

Під час засідання до голови комітету зі скаргою на відсутність пандусів біля багатьох відділень банків у Кропивницькому звернувся Олександр Пепеверзєв, голова міської організації інвалідів “Сила духу”. Олександр Грабенко відразу надав доручення підготувати від його імені письмове звернення до керівників банківських відділень щодо можливості обладнати входи до приміщень пандусами та спеціальними кнопками виклику.

Усі новини