У Кропивницькому зменшені тарифи на послуги централізованого теплопостачання

Вівторок, 22 вересня 2020 17:12

Сьогодні, 22 вересня, виконавчий комітет міської ради Кропивницького  зменшив тарифи  на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів КП “Теплоенергетик”. Нові тарифи вводяться в дію з 01 жовтня 2020 року і діятимуть по 30 вересня 2021 року.

За інформацією директора департамента з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Ніни Рахуби,  основними факторами, що обумовили зменшення тарифів стали зміни у чинних законодавчих і нормативно-правових актах, приєднання до теплогенеруючого підприємства споживачів селища Нового, зниження вартості природного газу, електричної енергії, послуг водопостачання та водовідведення при  збільшенні витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи, передбаченні інвестиційної складової. Рівень рентабельності нового тарифу становить 3,2%, у діючих тарифах він складав 1%.

Відповідно до затвердженого рішення, тариф послуги з постачання теплової енергії для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії становитиме 2005, 60 грн/Гкал з ПДВ, для бюджетних організацій - 2129,89 грн/Гкал з ПДВ, для інших споживачів — 2 262, 20 грн/Гкал (з ПДВ).

Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії, за місяць протягом опалювального періоду доведеться платити 50,85 гривень за 1 кв.м. з ПДВ. Таким чином, тариф для власників квартир у будинках з приладами обліку теплової енергії зменшиться на 6,2%, а без них – на 8,7%.

Рішення набуває чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення.

Усі новини