У Міській раді Кропивницького говорили про гендерну рівність в Україні та світі

Середа, 7 березня 2018 13:45

У стінах міської ради Кропивницького в рамках Круглого столу "Політика гендерної рівності: "Світ та Україна" депутатки міської ради, експертки, представниці виконавчих органів міської ради разом з представника молодіжного та шкільного парламентів говорили про сучасний стан гендерної політики. Гостею заходу стала Оксана Ярош, яка є доктором політичних наук та засновницею Волинської обласної організації «Гендерний центр».

"Очевидно, що активні, дієві, професійні жінки зараз мають більше можливостей проявити себе, аніж раніше, - підкреслила учасниця Круглого столу, заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Кропивницького Катерина Черкасська. - Такий стан речей можна пояснити зміною світосприйняття суспільства, яке з більшою готовністю сприймає активне залучення жінок у різні сфери діяльності, відмовляючись від традиційного уявлення про роль жінки".

Депутатки МФО «Рівні можливості» в Міській раді м. Кропивницького - Катерина Шамардіна, Анна Ніжнікова, Тетяна Волкожа, Валентина Яремчук та Лілія Матяшова оприлюднили заяву щодо засудження випадків дискримінаційних та неетичних висловів в адресу колег-депутаток, журналісток, жінок, що обіймають державні посади, тощо зі сторони державних службовців та протиправних дій працівників правоохоронних органів. Нажаль, випадки порушення норм етичної поведінки та дискримінація, нехтування правами людини, мають місце в нашому суспільстві, а це не є припустимим. Тому потрібно вчасно реагувати на такі випадки публічним осудом та несхваленням подібних дій.

Усі новини