У міській раді Кропивницького обговорили механізми запровадження монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті

Субота, 5 травня 2018 13:18

У міській раді відбулась робоча нарада заступника міського голови Олександра Мосіна з фахівцями щодо реалізації монетизації пільг на проїзд в обласному центрі. На зустрічі були присутні очільники районних у місті рад, представники обласної державної адміністрації, керівник комунального підприємства «Електротранс», начальники фінансового управління, транспорту та зв’язку, а також начальник Управління соціального захисту населення Подільської районної у Кропивницькому ради.

Під час зустрічі фахівці детально обговорили усі параметри закону та можливості його реалізації у Кропивницькому. З цього приводу позитивно висловились усі керівники управлінь. А от голови районних рад зауважили, що для запровадження монетизації пільг на проїзд необхідна повна комп’ютеризація та відповідне програмне забезпечення, а також додатковий людський ресурс.  

- Монетизація — це саме та реформа, яка дасть можливість контролювати фінансові ресурси, це шлях у майбутнє, і нам треба іти цим шляхом, - зазначив Олександр Мосін. - Це правильно, що держава хоче контролювати кожну гривню, яка іде на видатки для перевезення пільгових категорій населення, але треба враховувати і можливості бюджету. Тому нам необхідно вирішити, яким шляхом ми рухаємось далі.

Заступник міського голови дав доручення розглянути це питання на всіх профільних комісіях у міській раді, а спеціалісти управління транспорту та зв’язку разом з фінансовим управлінням, спираючись на інформацію районних рад та користуючись законодавчими актами, мають підрахувати, скільки коштів необхідно для забезпечення пільгового проїзду 10-ти соціально незахищеним категоріям населення. Після цього буде сформована загальна думка щодо можливості запровадження монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті Кропивницького, і відповідна пропозиція буде надана на розгляд міському голові.

Усі новини