У міській раді Кропивницького обговорили питання проведення публічних релігійних акцій

Середа, 12 липня 2017 16:56

Сьогодні, 12 липня, у міській раді Кропивницького відбулось засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

Під час засідання обговорювалось питання про дотримання релігійними громадами чинного законодавства під час проведення масових акцій на вулицях міста. Гостра дискусія серед членів комісії виникла через проведення релігійними громадами довготривалих акцій у Центральному сквері міста, де представники двох протестантських громад проповідують Слово Боже із використанням звукопідсилювальної апаратури.

 - На релігійні заходи, які відбуваються публічно та мають мирний характер, поширюються вимоги статті 39 Конституції України, - зазначив начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан. - Тому організатори будь-якої релігійної акції повинні завчасного сповістити орган місцевого самоврядування про проведення заходу. І тільки суд може встановити обмеження, діючи в інтересах національної безпеки та громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров’я населення або захисту прав і свобод інших людей. 

Також на засіданні обговорювалися пропозиції щодо відзначення священнослужителів нагородами міської ради Кропивницького з нагоди Дня незалежності та Дня міста. У результаті комісією було прийнято рішення про підтримку двох кандидатур для відзначення Подякою міської ради та її виконавчого комітету, відзнакою “За заслуги” ІІ ступеня. Ними стали представники релігійних громад ЄХБ та УПЦ.

Після обговорення нагальних питань у рамках виїзного засідання члени комісії ознайомилися з умовами проведення культової практики мусульманської релігійної громади “Ковсар”. Відбулася зустріч з керівником організації. 

Усі новини