У міській раді Кропивницького обговорили шляхи захисту прав підлітків груп ризику

Середа, 3 квітня 2019 16:26

Сьогодні, 03 квітня, у міській раді Кропивницького відбулась зустріч заступника міського голови Наталії Дзюби із головою громадської організації “Відродження до життя” Олександром Остаповим та делегацією з міста Полтава, до якої увійшли представники обласного управління освіти та ювенальної поліції.

Під час зустрічі обговорили надважливе питання захисту прав підлітків груп ризику та досвід роботи міських громадських організацій у цьому напрямку, а також співпрацю з міською радою.

Наталія Дзюба розповіла гостям про досвід організації відпочинку та оздоровлення дітей у Кропивницькому влітку, а саме про організацію профільних загонів мовного, художньо-естетичного, економічного, спортивного та хореографічного напрямків, роботу центрів естетичного виховання та позашкільних навчальних закладів. Також заступник міського голови зауважила, що молодь обласного центру має можливість влітку влаштуватись на оплачувані громадські роботи з благоустрою міста і, навіть, отримати трудову книжку по їх завершенню.

Гостей з Полтави також цікавило питання, як здійснюється військово-патріотичне виховання у Кропивницькому.

- У нашому місті на базі НВО № 16 та ліцею “Сокіл” для старшокласників проводять уроки “Захист Вітчизни”, мета яких сформувати в учнівської молоді необхідні знання, уміння та навички щодо захисту Вітчизни, - зазначила Наталія Дзюба. - Головне завдання даного навчального предмету — ознайомити учнів з основами нормативно-правового забезпечення захисту Вітчизни, цивільного захисту та охорони життя і здоров'я, а також підготувати учнів до захисту батьківщини, професійної орієнтації молоді, служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, визначених чинним законодавством.

Насамкінець учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю та обмін новим досвідом.

Усі новини