У міській раді Кропивницького посадовці вчилися запобігати виникненню конфліктів інтересів

Понеділок, 4 березня 2019 17:20

У п’ятницю, 01 березня, посадові особи виконавчих органів міської ради та керівники комунальних підприємств міста продовжили своє навчання опрацюванням теми «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».

Семінар відкрила керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко, а проводив навчання начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами міської ради Олександр Шишко.

Учасники семінару отримали відповіді на такі важливі питання, як: - Що таке конфлікт інтересів та як його врегулювати? Які правові механізми запобігають конфлікту інтересів або забезпечують його врегулювання в разі виникнення?

Олександр Шишко навів низку прикладів типових ситуацій, що зумовлюють наявність у особи приватного інтересу. Посадовці детальніше розглянули питання щодо запобігання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, у членів колегіальних органів та посадових осіб комунальних підприємств, установ. Також учасники семінару розібралися з типовими помилками при врегулюванні конфлікту інтересів, щоб не допускати їх у своїй діяльності.

Навчання завершилось конструктивним діалогом у формі питань і відповідей.

Усі новини