У міській раді Кропивницького відбувся прийом Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні

Середа, 15 листопада 2017 18:27

Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук у рамках програми перебування у Кропивницькому здійснив візит до міської ради, де його прийняв міський голова Андрій Райкович.

У зустрічі взяли участь також керівник комерційного відділу Посольства Канади в Україні Адам Барболет, заступники міського голови Олександр Мосін, Олександр Грабенко, Наталія Дзюба, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко, начальник фінансового управління Любов Бочкова та керівник управління економіки Андрій Паливода.

Андрій Райкович ознайомив поважного гостя з історією міста, сучасним станом промисловості і економіки та ходом реалізації програм соціально – економічного розвитку обласного центру.

- Важливо, що місто створює сприятливий інвестиційний клімат, має низку цікавих інвестиційних пропозицій для партнерів, - відзначив у вступному слові очільник міста. – Можна констатувати, що Кропивницький вийшов на той рівень, коли  місто вже має сформований бюджет розвитку, а не бюджет споживання. Це вагоме досягнення розвитку місцевого самоврядування і впровадження державних реформ. Сьогодні міська влада реалізує такі галузеві програми, які дають можливість вільно і успішно вести діалог із громадою.

Ситуація. коли місто живе повноцінним життям, а не виживає, свідчить про успішну діяльність команди міського голови, звернув увагу, у свою чергу, Роман Ващук. Посол Канади в Україні нагадав про лібералізацію митного режиму між двома країнами, яка дозволила створити зону вільної торгівлі в економічних стосунках України і Канади.

- Маю інформацію, що експорт обох країн у торгівельних відносинах між собою зріс більше, ніж на 50%, - наголосив Роман Ващук. –А спільні бізнес-проекти, такі, як виробництво літака АН-132, дають можливість  додатково заробляти торгівлею з третіми країнами.

Андрій Ващук також висловив зацікавлення канадських бізнесменів інвестиціями у розвиток галузі легкої промисловості Кропивницького, зокрема у підприємства, які займаються пошиттям одягу і взуття. Забезпечувати комунікації підприємців обласного центру з їхніми канадськими колегами буде відтепер набагато простіше, після відкриття у Кропивницькому Українсько-Канадського центру.

- Підприємці Кропивницького будуть раді такій співпраці, - висловив переконання Андрій Райкович. – Місто, у такому випадку візьме на себе адміністративні функції сприяння реалізації таких спільних проектів. У Кропивницькому є необхідна для цього інфраструктура, є кваліфіковані кадри, які мають досвід роботи в галузі легкої промисловості і, що дуже важливо, є професійні заклади освіти, де є можливість готувати необхідних спеціалістів.

По завершенню зустрічі сторони обмінялися подарунками і запевнили, що в подальшому співпраця міста і області в цілому з Канадою вийде на новий рівень, як в економічному, так і освітньо-культурному напрямах.

Усі новини