У міській централізованій бібліотечній системі Кропивницького створено сучасний «Коворкінг – центр»

П'ятниця, 12 січня 2018 14:10

Від початку січня у Міській централізованій бібліотечній системі Кропивницького розпочав роботу Коворкінг-центр.

«Коворкінг» означає спільну діяльність: у центрі планується спільна творчість читачів та бібліотекарів - безкоштовне навчання німецькій та англійській мові у студіях «DeutschFreunde» та «Англомани і англоманія», бібліотерапія «Краплинка щастя» для всіх вікових категорій зі значною увагою людям похилого віку, уроки малювання для маленьких дітей «Живий олівець».

Як повідомила директор МЦБС Світлана Тимків, планується перетворити коворкінг-центр на навчальний майданчик для бібліотекарів з курсами «PR та зв`язки з засобами масової інформації в бібліотеці», «Англійська для бібліотекарів». Це дозволить розширити кругозір працівників, забезпечити їхнє самовдосконалення та професійний розвиток.

- У багатьох бібліотеках України вже є такі коворкінги, - відзначила Світлана Тимків. - Ми теж вирішили не відставати від інших і з початку січня у окремій кімнаті з розпочав роботу коворкінг-центр Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького. Один з напрямків роботи коворкінгу – безкоштовне навчання, присвячене року німецької мови в Україні. Учасники зустрічі, що відбулася на цьому тижні, дізналися в яких країнах німецька мова є рідною, які існують діалекти та літературна мова – Hoch Deutsch, що нараховує приблизно 90 мільйонів носіїв. Майже 80 мільйонів людей по всьому світу використовують німецьку як другу мову, а дуже багато вивчають цю мову, як іноземну.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13