У німецькому місті - побратимі Крефельді ініціювали збір коштів на підтримку громади Кропивницького під час благодійної вечері

П'ятниця, 23 лютого 2024 17:14

За ініціативи керівництва міста-побратима Крефельда, що в Німеччині, Генерального консульства України в Дюссельдорфі та Торгово-промислової палати Середнього та Нижнього Рейну відбулася благодійна вечеря на підтримку Кропивницького.

Захід пройшов в студії-галереї Клаудії Пфайл, серед учасників вечора - понад 40 гостей з представників бізнес-спільноти, генеральний консул Ірина Шум, міністр економіки та віце-прем’єр-міністрка  Північного Рейн-Вестфалія Мона Нойбаур та інші високоповажні гості.

- Дякуємо громаді Крефельда, що ви з нами на цьому не легкому тернистому шляху до Перемоги. Наша громада прагне розвитку, навіть, у такий складний для українців час, переконаний, що проведення спільних заходів, реалізація спільних проєктів сприятиме зміцненню нашої дружби, - зазначив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович у своєму відео-зверненні.

У свою чергу, бургомістр Крефельда Франк Майер під час благодійної вечері поділився досвідом партнерських стосунків  Крефельда та Кропивницького і закликав поважних гостей вечора зробити свій внесок для допомоги Україні.

Про результати співпраці з громадою Крефельда розповів у відео-зверненні до гостей заходу заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан.

- Завдання номер один сьогодні – це створення безпечних умов  навчання для  наших діток. Завдяки допомозі громади Крефельда вдалося відремонтувати укриття одного з дошкільних закладів Кропивницького, адже попри постійний російський терор - діти мають навчатись і відчувати себе в безпеці. Також завдяки допомозі німецьких партнерів, один з ліцеїв міста отримав сучасні та потужні ноутбуки, які використовують для вивчення іноземних мов, - зазначив Михайло Бєжан.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28