У період карантину музей Олександра Осмьоркіна запрошує кропивничан на екскурсію - віртуальну

Четвер, 19 березня 2020 15:50

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна у Кропивницькому запрошує всіх шанувальників образотворчого мистецтва здійснити віртуальну подорож і ознайомитися з художніми виставками, представленими на музейному веб-сайті:

http://www.osmerkinmuseum.kr.ua/musosm_u.html

До уваги шанувальників образотворчого мистецтва багато цікавих матеріалів про талановитого художника, професора живопису  Олександра Осмьоркіна, його дядька - видатного зодчого Якова Паученка, одного з авторів архітектурного обличчя історичного центру нашого міста.

До того ж у музеї чимало виставочних експозицій.

Це - тематична виставка «Володимир Федоров: художник і час» представлена до 100-річчя з дня народження митця. В ній експонується понад сорока етюдних творів художника-земляка різних років - численні пейзажі, в тому числі й начерк олівцем з фронтового блокноту 1944 року, краєвиди рідного міста, квіткові натюрморти, автопортрети та портрети рідних людей - матері, бабусі, дружини, написані в 1950-і роки. Представлена портретна галерея в техніці акварелі радянської молоді середини 1970-х років, яка показово відтворює час, в якому жив і творив художник, оспівуючи красу і велич мирного життя з любов’ю до рідного краю та вірою в світле майбутнє прийдешніх поколінь

Ознайомитися з виставкою можна за посиланням: http://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt146_u.html

Крім того, в музеї представлена виставка демонстраційних матеріалів претендентів на здобуття обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2020 році - у номінації «Геральдика та вексилологія».

Тут представлені символіка, герб та прапор, сіл Красносілка та Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області. Автор Василь Білошапка – член Українського геральдичного товариства, Національних Спілок журналістів та краєзнавців України, директор Олександрівського районного краєзнавчого музею. Також  зображений герб та прапор селища Павлиш Онуфріївського району Кіровоградської області. Автор Віталій Постриган – вчитель історії опорного закладу загальної середньої освіти «Павлиський ліцей ім. В.О.Сухомлинського». У номінації «декоративно-прикладне мистецтво» представлене монументальні мозаїчні панно «Старий Заповіт», «Хрещення Київської Русі», триптих «Іоанн Хреститель», «Покрова Пресвята Богородиця» та «Свята Праведна Єлисавета» 2017-2018 років виконання на території Соборного храму Благовіщення Пресвятої Богородиці в місті Кропивницькому. Автор Олександр Кривко – художник, викладач художньої школа імені О.О.Осмьоркіна, клірик храму Святителя Миколая Чудотворця. On-line відвідувачі можуть ознайомитись з панно, яке виконане у традиційних техніках декоративно-прикладного мистецтва - художня вишивка гладдю та хрестиком,  об’ємною аплікацією із кольорових стрічок. Його автор заслужений майстер народної творчості України Валентина Мунтян.

http://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt148_u.html

В музеї також працює персональна виставка заслуженого майстра народної творчості України Олександри Пренко «Весна – кохання – життя». Вона відкрилась у рамках мистецького проекту серії художніх виставок «Лауреати обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка». На виставці презентуються твори в техніці килимарства – гобелени та унікальні площинні ляльки із серій «Народи світу», «Український стрій», «Історія людства» 1994-2020 років виконання. За технологічну розробку Олександра Пренко у 2005 році отримала Свідоцтво про авторське право Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України.

http://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt149_u.html

- У нашому музеї є неймовірна кількість виставок сучасних українських художників, фотомитців, творчої учнівської та студентської молоді, що презентувалися в музеї в різний час, - відзначила  директор художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна Віта Чернова. - Тож, користуйтесь нагодою - познайомтесь з музеєм Олександра Осмьоркіна в електронному, але не менш вражаючому, вигляді та отримайте естетичну насолоду.

http://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/osm01_u.html

Усі новини