У школах Кропивницького освітній процес відновлюється із 14 березня: навчання буде дистанційним

П'ятниця, 11 березня 2022 09:38

Управління освіти Кропивницької міської ради відновлює освітній процес у закладах загальної середньої освіти міста за дистанційною формою навчання з використанням навчальних платформ визначених закладом освіти з 14 березня поточного року. Відповідні листи отримали усі директори міських шкіл.

Для організації ефективного процесу навчання управління освіти рекомендує використовувати наявні електронні ресурси, насамперед: Всеукраїнська школа онлайн (https://lms.e-school.net.ua/), матеріали, розміщені на сайті управління освіти «Дистанційне навчання для 1-11 класів» (https://sites.google.com/view/distnavchania-krop/),  ресурси закладів освіти тощо.

- 75% кропивницьких школярів готові повернутися до навчання за дистанційною формою, педагогічний склад також готовий працювати. Для дітей вимушених переселенців навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за дистанційною формою на базі НВО № 6, - повідомила начальниця управління Лариса Костенко.

Також посадовиця нагадала, що через широкомасштабну агресію РФ, учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році звільнено від проходження держаної підсумкової атестації. Наразі Міністерством освіти і науки України відпрацьовуються зміни щодо держаної підсумкової атестації для 11-го класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році.

Про всі наступні рішення профільне управління оперативно інформуватиме і надалі.

Усі новини