Учасники бойових дій та дружини загиблих воїнів –інтернаціоналістів отримали від міської влади матеріальну допомогу

Вівторок, 14 лютого 2017 18:29

Сьогодні, 14 лютого, в міській раді Кропивницького відбулися урочистості з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На захід покликали воїнів – афганців, дружин загиблих інтернаціоналістів, учасників АТО.

До учасників урочистостей звернувся міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Висловлюючи повагу солдатам, офіцерам, які свого часу були віддані військовій присязі за межами рідної землі, очільник міста відзначив: - “Люди звикли вас називати “афганцями”. І за цим словом стоїть дуже багато: а найперше з вами пов’язують боротьбу за справедливість, за порядок. Бо й сьогодні на Сході країни, де теж триває справжня війна, досвідчені, мужні “афганці” одними із перших пішли захищати незалежність України, але вже разом зі своїми синами. Велика подяка і шана вам за витримку, за ваш характер, за те, що завжди в строю, за ваш безцінний бойовий досвід, який ви передаєте українській армії для успішного протистояння підступному ворогу.

Під час урочистостей міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов вручили учасникам бойових дій матеріальну допомогу від міської влади по одній тисячі гривень кожному. Фінансову підтримку отримали 6 дружин загиблих воїнів та 79 “афганців”. Загалом на допомогу з бюджету виділили 85 тисяч гривень.

Вручили на урочистостях також чотири державні відзнаки: згідно з Указом Президента України за особливу мужність і високий професіоналізм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, вірність військовій присязі Орденом “За мужність“ ІІІ ступеня нагороджено Андрія Нетребенка. Медаль “Захист Вітчизни“ отримали Сергій Єгоров, Андрій Іщенко і Олександр Поповіченко.

Свої нагороди вручала воїнам-інтернаціоналістам і керівник міської організації УСВА Любов Дозор. Одну з них вручила й міському голові Кропивницького Андрій Райкович.

Усі новини