Учитися, щоб перемагати: У Кропивницькому відбулася традиційна серпнева зустріч освітян

Понеділок, 28 серпня 2023 17:18

Традиційна серпнева зустріч педагогічних працівників відбулася сьогодні, 28 серпня, у Кропивницькому у незвичному форматі. В укритті одного із навчальних закладів міста зібралися керівники шкіл, вчителі й учні. Привітали освітян і учнів із початком нового навчального року начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович та заступник міського голови Олександр Мосін.

Лейтмотивом цьогорічної зустрічі освітян став девіз: вчитися, щоб перемагати. Головні меседжі — безпека і людиноцентризм. Особлива шана освітянської спільноти — вчителям, які вдягли військовий стрій і стали на захист батьківщини. Саме з хвилини мовчання та молитви за перемогу і розпочався захід.

- Учителі — найдорожчий фонд України. Бо ви робите все, щоб наша держава була вільною, незалежною країною розумних, високоосвічених і талановитих людей. Ми збудуємо державу нашої мрії, як би ворог нам не заважав. Вдячний вам за важливу і складну працю, яку ви робите багато років і особливо у період воєнного стану. Низько вклоняюся вчителям, які стали на захист держави, які її захищають і навчають наших воїнів, формують ідеологію перемоги, ідеологію нашої нації. Вдячний вчителям, які стали волонтерами, соціальними працівниками, які приймали тимчасово переміщених людей, будували для них соціальні гуртожитки і все, що необхідно для нормального життя людей. Цей іспит ми здолали разом. Ми робили все для того, щоб діти, які приїхали до нас могли здобувати знання. Ви в дистанційних умовах зробили унікальні речі, результатом яких є наші медалісти, котрі й збудують Україну нашої мрії, - звернувся з вітальним словом до вчителів Андрій Райкович. - Ми витримаємо будь-які випробування. Крок за кроком облаштуємо, де треба - добудуємо укриття. Посилення безпеки в освітніх закладах - задача Президента України, влади усіх рівнів. Діти мають максимально навчатися в школах. Попри війну, освіта не зупиняється. З’являються сучасні профільні кабінети, лабораторії, ресурсні центри. Хочу вам побажати успіху, щоб цей навчальний рік був останнім в умовах воєнного стану, щоб ми отримали довгоочікувану нашу перемогу.

З початком нового навчального року кропивницьких освітян і учнів привітав заступник міського голови Олександр Мосін.

- Українець щасливий, коли він вільний. Фахова освіта — це коли людина є центром нашої держави. Часто ми говоримо про людиноцентризм у кожній сфері. Будуючи нову європейську державу ми повинні розуміти, що в центрі має бути людина. Саме на це має бути націлений навчальний процес, - наголосив Олександр Мосін.

Обдарованим та здібним учням, переможцям всеукраїнських олімпіад і конкурсів начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та очільниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко вручили сертифікати на отримання щомісячних та разових міських стипендій. Вчителям, які підготували переможців всеукраїнських олімпіад та учнів-двохсотбальників за Національний мультимедійний тест, вручили сертифікати на щомісячне грошове заохочення. Подяки від Кропивницької міської ради та виконавчого комітету педагогічним працівникам вручив і заступник міського голови Олександр Мосін.

Крім того, керівникам шкіл вручили сертифікати на інтерактивне освітнє програмне забезпечення MoozaBook, обладнання для викладання предмету «Захист України», обладнання для лінгафонного кабінету, обладнання для викладання предметів природничої та математичної освітніх галузей, обладнання для викладання предметів природничої, громадянської та історичної галузей.

Щирі емоції у присутніх на заході і підтримку бурхливими оплесками викликав виступ солдата ЗСУ, педагога, який змінив роботу в школі на зброю в руках і життя в окопах, Олександра Сухоручка.

А подарунком для гостей і учасників серпневої зустрічі освітян став виступ зразкового хореографічного ансамблю “Надія”.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01