Учні Кропивницького ліцею презентували актуальний науковий доробок

Понеділок, 12 грудня 2022 16:34

Кропивницький ліцей “Науковий” вкотре підтверджує, що не дарма носить свою назву. Сьогодні, 12 грудня, його учні, дев’ятикласники Артем Жорновий, Євген Гревцов, Дмитро Бойко та семикласник Дмитро Хомутенко презентували результати своєї наукової роботи.

Над портативною сонячною панеллю, за допомогою якої можна заряджати гаджети та павербанки, підлітки працювали разом. За основу взяли 14 сонячних елементів, які змонтували на саморобному каркасі. У планах вдосконалити виріб, щоб він автоматично повертався за сонцем. За словами юних винахідників, найбільше часу пішло на тестування системи.    

- Науково-дослідницька робота наших учнів триває постійно. Діти охоче відгукнулися на пропозицію зібрати сонячну панель і з ентузіазмом взялися її реалізовувати, - розповів вчитель фізики Іван Лаврусенко. - На меті було створення не лише цікавого, а й корисного продукту. Зважаючи на обставини, в яких опинилася наша країна, сонячна енергетика нині на піку актуальності. Тож крокуємо в ногу ж часом і залучаємо до цього наших учнів.

Учасникам презентації також продемонстрували, як працює робот-маніпулятор, що керується з мобільного телефону і за допомогою електромагніту може захоплювати і переміщувати металеві предмети. Він — теж одна із розробок учнів ліцею. 

Директорка КЗ “Ліцей “Науковий”, депутатка Кропивницької міської ради Наталія Чередніченко подякувала учням і педагогам навчального закладу за їх плідну діяльність, яка не лише сприяє навчальному процесу, а й має практичну цінність.    

Усі новини