Україна - держава вільних людей!

Четвер, 11 травня 2017 17:41

Сьогодні, 11 травня, Рада Міністрів Європейського Союзу ухвалила історичне рішення щодо скасування візових вимог для громадян України. З нагоди цієї визначної події на площі Героїв Майдану у Кропивницькому були урочисто підняті Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу.

В урочистостях, які відбулися одночасно в усій містах України взяли участь учнівська і студентська молодь, військовослужбовці, представники обласної і міської влади, громадських і релігійних організацій, члени національно-культурних товариств, діячі науки, культури, освіти, спортсмени обласного центру.

До учасників урочистостей з вітальним словом звернувся міський голова Андрій Райкович.

- Рішення Європарламенту - це перший вагомий знак не лише для українців, а й для всього світу, що наша країна заслужила право, історичне право бути і жити в Європі, розвиватися і сповідувати європейські цінності, - відзначив очільник міста. - Я переконаний, що сотні, тисячі героїв, мужніх патріотів, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі, раділи б разом з нами. Сьогодні на площі багато молоді і це логічно, бо наше європейське майбутнє без молоді неможливе. Молодим, енергійним, розумним патріотичним людям далі будувати сучасну європейську Україну – мирну квітучу, економічно сильну. Успіхів нам у цій нелегкій, але дуже потрібній справі. Слава Європейській Україні!

Під звучання Гімну України та Гімну Євросоюзу у виконанні оркестру духових інструментів "Зміна" обласного дитячо-юнацького центру на щоглах площі Героїв Майдану замайоріли синьо-жовтий прапор України і синій із дванадцятьма жовтими зірками - Європейського союзу.

Усі новини