Україна втрачає найкращих: у Кропивницькому провели у засвіти старшого сержанта Олександра Лісового

Вівторок, 8 серпня 2023 16:53

Сьогодні, 08 серпня, кропивничани попрощалися із загиблим від рук російських загарбників земляком – Героєм старшим сержантом Олександром Лісовим.

Віддати останню земну шану Захиснику до будинку на селищі Новому, де жив воїн, прийшли рідні, друзі, бойові побратими.

Олександр Лісовий народився 15 серпня 1980 року у Кіровограді, тепер Кропивницький, навчався у школі № 2, а після її закінчення поступив до ПТУ № 2, де опанував професію електрика.

Має великий досвід військової служби: по завершенні строкової в Збройних Силах України,  продовжив службу по контракту. У 2003-2008 роках воював в Іраку, а після демобілізації працював будівельником.

- Із початком повномасштабного вторгнення російських агресорів до України Олександр відразу добровільно пішов до лав ЗСУ, - відзначають побратими воїна. - Справжній чоловік, не ховався за спинами інших. Відважний воїн і надійний товариш, у найкритичніший момент на нього можна було покластися. Величезний біль втрати, нам дуже важко, його всім нам не вистачатиме.

Старший сержант Олександр Григорович Лісовий свій останній бій прийняв 31 липня 2023 року в районі населенного пункту Роботине Запорізької області під час виконання бойових завдань із забезпечення оборони України. Поховали Героя на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.

- Дуже багато наших співвітчизників добровільно взяли зброю щоб зупинити озвірілого окупанта, щоб захистити своїх рідних, друзів, знайомих від участі, яку приготували нам росіяни, - відзначив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк. - Ми не знаємо, чи жаліють вороги своїх загиблих, нам, власне, байдуже до цього, але ми втрачаємо найкращих, людей, які готували себе до мирного життя, але змушені свої затишні оселі змінювати на холодні окопи. І там, на передовій, зупиняти осатанілих загарбників.

Вічна пам’ять українським воїнам, які віддали за свободу свого народу і незалежність Української Держави найдорожче – власні життя!

Усі новини