Український Кропивницький і нідерландське Венло стали містами - партнерами

П'ятниця, 28 липня 2023 15:49

Кропивницька міська територіальна громада і громада міста Венло у Нідерландах встановили партнерські відносини. Кропивницька міська рада затвердила відповідний проєкт Договору про партнерство на своєму 14 засіданні дев’ятої сесії у четвер, 27 липня.

Секретар міської ради Олег Колюка відзначив, що за сприяння проєкту "Муніципальні партнерства з Україною", який реалізується за безпосереднім дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, у травні поточного року Кропивницький вже встановив партнерські відносини  з громадою німецького міста Крефельд.

- Партнери з Німеччини проінформували Кропивницьку міську раду  про зацікавленість у співпраці з нашою громадою у міста-побратима міста Крефельд - нідерландського міста Венло. Громада  Венло  вже прийняла рішення про встановлення партнерських відносин з  Кропивницькою громадою. Відповідне рішення прийняли і ми. Встановлення партнерських зв’язків і співробітництва сприятиме популяризації і розвитку економічного, науково-освітнього, соціально-культурного, туристичного та спортивного потенціалу нашої громади, - наголосив Олег Колюка.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13