Управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького і мережа ЛЖВ спільно приймають виклик протидії ВІЛ - інфекції

Понеділок, 6 березня 2017 15:42

Сьогодні, 6 березня, у міській раді Кропивницького був підписаний меморандум про співпрацю між обласним відділенням ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" та управлінням охорони здоров'я.

Підписали мемрандум начальник управління Оксана Макарук та голова обласного відділення ВБО "ВМ ЛЖВ" Юлія Чабанюк.

В Україні зареєстровано близько 250 тисяч хворих на СНІД, з них 100 тисяч виявлено за останніх п’ять років. В таких умовах, відзначили учасники зустрічі, головним завданням є ефективне виявлення і вчасний початок лікування хворих, що стане гарантією подальшого нерозповсюдження підступної інфекції.

Співпрацю у цьому напрямку за розробленою Міжнародною стратегією протидії ВІЛ і передбачає підписаний меморандум. На реалізацію його заходів обласне відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ спрямує один мільйон гривень донорських коштів. Ще 171 тисяча гривень передбачені у міському бюджеті на 2017 рік.

- Маємо досягнути міжнародних стандартів у подоланні розповсюдження інфекції, - відзначив координатор проекту у Кропивницькому Володимир Бочаров-Туз,. – Такий стандарт передбачає, що до 2020 року в Україні 90% хворих мають знати про власний ВІЛ-статус, 90% - отримають безкоштовне лікування АТР і 90% - проходитимуть курс лікування. При цьому не буде зафіксовано жодного факту дискримінації щодо ВІЛ-позитивних осіб.

Усі новини