Урочистим мітингом у Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих Героїв АТО

Субота, 14 жовтня 2017 19:29

З нагоди відзначення Дня захисника України у Кропивницькому на Меморіальному комплексі «Фортечні вали» відбувся урочистий мітинг.

Під час мітингу до слова запросили Семена Сороку - учасника подій часів національно-визвольної боротьби. З натхненною промовою виступив учасник антитерористичної операції на сході України Володимир Кловський та історичний екскурс у часи українського козацтва провів кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко.

- Жодне інше слово не в’яже нас в єдину цілість, як слово «козак», яке стало синонімом слова «українець», «захисник». Територія нашого міста – прадавня територія козацтва, оскільки 15 районів області мають козацьке походження, - відзначив у своїй промові Юрій Митрофаненко. - Дуже знаково, що сьогодні ми вшановуємо Героїв України саме на цьому місці, де у 18 столітті всупереч бажання українського козацтва була збудована фортеця Святої Єлисавети. Але козацький дух зберігся в душах українців і пройшов через покоління, тому не випадково у 19 столітті рядками Гімну України стали слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу, і покажем, що ми, браття, козацького роду».

Загиблих Героїв АТО присутні вшанували хвилиною мовчання.

Усі новини