Усі торговельні центри у Кропивницькому на випадок повітряних тривог матимуть визначений алгоритм дій

Середа, 13 липня 2022 17:11

Об’єкти торгівлі під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» у Кропивницькому мають діяти за єдиним алгоритмом. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Бєжан. В основу рекомендацій щодо порядку роботи ТРЦ при включенні сирен лягли розробки ДСНС і завдання обласної військової адміністрації.

Для підготовки плану дій під час сигналу «Повітряна тривога» суб’єкти господарювання мають:

1. Розробити план/інструкцію під час сигналу “Повітряна тривога”, в якому, зокрема, передбачити:

  • порядок оповіщення працівників підприємства і покупців (відвідувачів) про надходження сигналу “Повітряна тривога” та необхідність залишення приміщення;
  • маршрут евакуації до найближчого укриття для персоналу та відвідувачів;
  • відповідальних осіб за оповіщення та евакуацію відвідувачів на випадок отримання сигналу “Повітряна тривога”, а також порядку і графіка чергування на випадок відмови або неможливості сторонніх осіб та відвідувачів залишити заклад.

2. Розмістити на вході на видному місці повідомлення про припинення роботи закладу під час надходження сигналу “повітряна тривога”, інформацію про місце розташування найближчого укриття для термінової евакуації із закладу.

3. Вжити заходи щодо негайної евакуації персоналу та працівників закладу.

Варто зазначити, що спільні рейди рятувальників, представників ОВА та міської ради у торговельні центри та інші об'єкти громадського користування будуть продовжуватися. Під час їх проведення основний акцент робитиметься на інформаційно-роз’яснювальній роботі щодо дій населення на випадок отримання сигналу «Повітряна тривога» на час воєнного стану.

Усі новини