В Кропивницькому співатимуть чумацьких пісень

Четвер, 15 липня 2021 10:03

Протягом чотирьох днів, з 19 по 22 липня, в місті та області за підтримки управління культури і туризму Кропивницької міської ради працюватиме творча група проєкту «Чумацькі пісні». Ініціатором проєкту виступив Кропивницький музей музичної культури імені Кароля Шимановського.

«Чумацькі пісні» — це веб-серіал про автентичну чумацьку пісню, шляхи й пам’ятки на теренах усієї України. Про наших сучасників, які люблять і співають старовинних чумацьких пісень. Про красу, різноманіття та єдність нашої держави. Мета серіалу – багатогранно презентувати й всебічно розкрити мистецьку цінність чумацьких пісень як одного з культурних брендів держави, використати їх для промоції України за кордоном  та сприяння розвиткові регіонального туризму. Результатами стануть змістовний, цікавий та якісний аудіовізуальний продукт, веб-сайт, Youtube-канал та сторінки в соцмережах під назвою «Чумацькі пісні».

Будуть записані пісні у виконанні Олександра Терещенка та фольклорних гуртів «Дике поле» і «Млиночок». В обласному державному архіві, музеях та інших закладах міста, а також в окремих селах буде відзнято відеоматеріал про пов’язані з чумацтвом пам’ятні місця з коментарями істориків і краєзнавців.

До команди проєкту увійшли: Олександр Полячок – куратор, автор ідеї, сценарист; Денис Іванченко – продюсер; Тетяна Осико – режисер; Дмитро Полячок  – координатор.

Проєкт підтримує Український культурний фонд.

Усі новини